Излиза диск с интервюта: на 4 очи с Великите в класическата музика


Легендите на класическата музика говорят – CLASSICAL LEGENDS IN THEOR OWN WORDS

13 от най-великите артисти на EMI в забележителни документални интервюта пред JON TOLANSKY

CLASSICAL LEGENDS IN THEIR OWN WORDS – специален сет от 4 CD-та с интервюта на артисти и музикални клипове, разкриващи уникален вътрешен поглед към музиката и изкуството в думите на 13 от най-изтъкнатите изпълнители през последните няколко десетилетия, чиято артистичност се увековечава за поколенията от EMI Classics – най-голямото наследство с класическа музика.

Премиера: 10 май 2010, на българския музикален пазар от Анимато Мюзик/ EMI Classics.

Представете си възможността да сте в една стая с повече от дузина от най-великите и легендарни музиканти през последните 60 години и да си говорите. Всеки един от тях да ви споделя уникалния си вътрешен поглед за музиката, която изпълнява. Въображението ви сега се превръща в реалност! EMI Classics с гордост обявяват премиерата на Classical Legends in Their Own Words на 4 CD-та, в която артисти от невероятен калибър като Angela Gheorghiu, Mirella Freni, Jon Vickers, Giuseppe di Stefano, Dietrich Fischer-Dieskau, Yevgeni Kissin и Mstislav Rostropovich говорят за музиката, която интерпретират, към това и части от техните най-признати записи за EMI.

Angela Gheorghiu ни разказва, че “От самото начало когато започнах да подготвям Carmen, знаех, че всички я обичат, защото е различна. Дори жените я харесват, може би защото искат да са като нея. Въпреки че е испанска циганка, тя не е вулгарна – тя е много чувствителна. И в същото време сама решава всичко в живота си и определя съдбата си.”

Mstislav Rostropovich споделя, че “Shostakovich ме научи на нещо, което никога няма да забравя. Той ми каза ‘Slava, когато искам да обидя музикант, бих му казал така: скъпи, ти не си истински музикант, ти си мецо-фортист’.  Той мразеше, когато едно изпълнение няма нито много силни моменти, нито много тихи.”

13-те легендарни артисти в Classical Legends in Their Own Words са Roberto Alagna, Grace Bumbry, Dietrich Fischer-Dieskau, Mirella Freni, Nicolai Gedda, Angela Gheorghiu, Yevgeni Kissin, Antonio Pappano, Ruggero Raimondi, Mstislav Rostropovich, Giuseppe di Stefano, Sir John Tomlinson и Jon Vickers.

Тяхната уникална гледна точка идва не само от годините, посветени на изучаване музиката в дълбочина, но и от техния личен опит на изпълнители, в който дават живот и плътност на творенията на композиторите. Техният преживян опит им дава уникална и много специална дълбочина на разбирането, уловена сега в безценните им думи в допълнение към вдъхновяващата им артистична персоналност.

Коментари (0)

Публикувано в на 9 април 2010 г.