Изключително силен вторник по К2 – говорят политиците на деня с онлайн видео и снимки

Изключително силен вторник по К2 – говорят политиците на деня

Програма на Радио К2 за вторник, 13-и октомври 2009 г.
Водеща: Спасиана Кирилова
Радиото се излъчва на 93,9 FM в столицата и онлайн на адрес www.radiok2.bg

7.00 – Начало, новини и времето

7.15 – Преглед на печата

7.30 – Андрей Ковечев, съпредседател на партия “Зелените”. Опазиха ли протестите на природозащитниците защитените зони в България?

8.00 – Огнян Пейчев, депутат от “Атака”, комисия по околната среда. Приоритетите в работата на комисията, политиката на партия “Атака” в областта на екологията.

8.30 – Добромир Добринов, “Зелени Балкани”. Започва семинар по съвместен проект с германската агенция по околната среда на тема “Германският опит в прилагането на мерките по Натура 2000”.

9.00 – Явор Гечев, новият лидер на МО в БСП. БСП пред конгрес. За битката между млади и страри в партията.

9.30 – Стефан Софиянски, председател на ССД. Защо ССД издигна свой кандидат за кмет на столицата и за предизвикателствата пред десницата.

10.00 – Елеонора Николова, съпредседател на ЕНП. ЕНП и частичните местни избори. Сигналите на партията за конфликт на интереси и реакцията на институциите.

10.30 – Красимир Каракачанов, председател на ВМРО. Воеводите пред конгрес – ще има ли смяна на лидера? Кого ще подкрепи ВМРО на частичните местни избори за кмет на София?

11.00 – Йордан Евтимов, литературен критик. За Нобеловите награди за литература и кога Херта Мюлер ще бъде преведена и издадена на български език.

11.30 – Георги Господинов, писател. За личните му срещи с Херта Мюлер.

12.00 – Донка Соколова, председател на БАТА. Какво очаква туристическият бранш от новите управляващи?

12.30 – Димитър Петров, ГЕРБ, Комисия по икономика, енергетика и туризъм. Ще има ли промени в Закона за туризма?

13.00 – Велислава Дърева – за интригите и предконгресните страсти в БСП.

13.30 – Евгений Кирилов, евродепутат от БСП. Случаят “Спаска Митрова”- развръзката. И още за Лисабонския сюжет – новите условия на Чехия.

14.00 – Менда Стоянова от ГЕРБ, председател на ПК по бюджет и финанси Проектобюджетът за догодина – спорните моменти.

14.30 – Делян Добрев от ГЕРБ. За петте проверки на кабинета “Станишев”, възложени от парламента на Сметната палата.

15.00 – Ваня Донева от ГЕРБ. Трябва ли да се промени Закона за Сметната палата и може ли да бъде отстранен член на палатата, преди да изтече мандатът му?

15.30 – Десислав Чукулов (и евентуално Волен Сидеров, ако реши да се включи) от “Атака”. След срещата на парламентарната група на “Атака” с министъра на образованието и кандидат на ГЕРБ за столичен кмет Йорданка Фандъкова.

16.00 – Иван Иванов ДСБ , ПК по икономика и енергетика. Има ли вече икономическата комисия яснота по “странните” енергийни проекти (АЕЦ Белене, Бургас-Александруполис, Южен поток и т.н.)

16.30 – Камен Петков “Атака”, ПК по икономика и енергетика. Как да бъдат защитени националните интереси в енергийния сектор?

17.00 – Духомир Минев, Институт по социология към БАН. Как БАН празнува своята 140-а годишнина? И за държавната политика в областта на науката.

17.30 – Емилия Ченгелова, институт по социология към БАН. Българите като длъжници – за проучването на института, огласено преди няколко дни.

18.00 – Мартин Димитров, председател на СДС. След Националния съвет на партията и преди конгреса в събота.

18.30 – Лили Маринкова, БНР. За политическото говорене пред медиите и за политическите действия пред обществото

19.00 – Владимир Кисьов от СДС. Издигнаха ли кандидатурата му за лидер на СДС и смята ли да участва в състезанието за поста?

19.30 – Юлий Павлов, политически обзор на деня.

Коментари (0)

Публикувано в на 12 октомври 2009 г.