Издават в албум музиката от кралската сватба на Уилям и Кейт

The Band of the Welsh Guards издават “A Royal Tribute”

При вида на Welsh Guards – един от най-известните полкове в английската армия, думи като история, наследство и героизъм придобиват смисъл. От Сома и Нормандия до Ирак и Афганистан, те са в центъра на най-важните операции.

А сега те заемат и водеща роля в британското величие и церемониалност с A Royal Tributeна The Band of the Welsh Guards.

На 29 април 2011 г. Тhe Band of the Welsh Guards за пореден път ще бъде ликът и звукът на британската история.

A Royal Tributeще поведе празненствата на нацията по случай сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън и се очаква над 1 милиард зрители да ги наблюдават пред телевизора.

Така A Royal Tributeще бъде единственият албум, в който ще бъдат представени всички изпълнители на кралската сватба.

В проекта се включват гост артисти като холивудския актьор и горд уелсец Michael Sheen, Wynne Evans, сопраното от Уелс Gwawr Edwards и два легендарни хора – хорът Theorchy Male и хорът на Уестминстърското абатство.

The Band of the Welsh Guards са подписали договор с Rhino Records (Warner) и албумът ще излезе на 4-ти април. Директорът на музикалната компания коментира: „Беше наистина лесно решение да подпишем с The Band of the Welsh Guards. Те са един от най-уважаваните бендове в страната, не само от армията, но и от кралското семейство, а и благодарение на историята на полка, няма съмнение, че ще предизвикат голям интерес.”

Welsh Guards са формирани през далечната 1915 година и оттогава са един от най-популярните полкове в британската армия, служили във всички военни операции от Първата Световна война до днес. Бендът е здраво вплетен в традициите на кралското семейство, тъй като Кралицата е главен командир на полка, а Принцът на Уелс е полковник на Welsh Guards, като и двете кралски особи изпълняват длъжността си активно.

Диригентът на оркестъра, майор Stephen Barnwell, коментира: „Военните оркестри са в основата на кралските церемонии по цял свят. Принц Чарлз е много близък с полка и ние сме много горди да имаме Кралско височество за наш командир.”

Церемониалните участия са само част от задълженията на Welsh Guards в британската армия. Полкът е служил в съвременни военни операции, като тази в Ирак, където прекарват шест месеца през 2004 година, а през юни 2009 заминават за провинция Helmand, като част от 19-ти пехотен отряд. При службата им в Ирак, полкът губи седем души, а бендът посреща уелските войници с емоционални паради, изнесени в редица градове.

Майор Stephen Barnwell си спомня:”Бендът маршируваше по паради в различни градове. Там се събираха тълпи от хора и много от тях плачеха от гордост. Да знаем, че хората ни подкрепят в тези трудни моменти означаваше толкова много за нас като полк.”

The Band of the Welsh Guards заема важна роля във военното поделение и в армията като цяло, изпълнявайки някои от най-известните церемониални задължения, включително смяната на охраната пред Бъкингамския дворец и ежегодния парад за рождения ден на Кралицата.

The Band of the Welsh Guards

Tracklist

FANFARE ROYALE

SEMPER FIDELIS

THE PRINCE OF DENMARK’S MARCH – Trumpet Voluntary

GOD BLESS THE PRINCE OF WALES (featuring The Treorchy Male Choir)

MEN OF HARLECH (featuring The Treorchy Male Choir)

A WELSH RHAPSODY

UNDER MILKWOOD / ALL THROUGH THE NIGHT (Narrated by Michael Sheen)

SUO GAN (featuring Gwawr Edwards)

LIFT ME UP (Featuring Wynne Evans & The Treorchy Male Choir)

MILITARY MARCH MEDLEY – We’ll Keep A Welcome/Sospan Fach, Rising of the Lark

THE ROYAL CROWN – Danny Boy, Red Red Rose, I Vow To Thee, Cwm Rhondda (Featuring Wynne Evans & The Treorchy Male Choir)

LOVE DIVINE, ALL LOVE EXCELLING (Performed by The Choir of Westminster Abbey)

FOR THE LOVE OF A PRINCESS

POMP and CIRCUMSTANCE – MARCH NUMBER 1

LAND OF MY FATHERS (Featuring The Treorchy Male Choir)

ROYAL SALUTE (Guard of Honour – God Save The Queen)

Коментари (0)

Публикувано в на 31 март 2011 г.