Избрано от филми по GTV – в седмицата от 10 до 16 август

Избрано от филмовата програма на GTV за периода 10 – 16 август 2009 г.

ДЯВОЛ НА ДОБРОТО
Оригинално заглавие: Daredevil
Дата на излъчване: 10-и август, понеделник, 20:00 часа
Екшън, САЩ, 2003 г.
Режисьор: Марк Стивън Джонсън
Участват: Бен Афлек, Дженифър Гарнър, Майкъл Кларк Дънкан, Колин Фарел и др.

През деня Мат Мърдок (Бен Афлек) е обикновен адвокат. Той е отдаден докрай на работата си и се е посветил на една цел – да не допуска някой виновен да избегне правосъдието. За съжаление корумпираната съдебна система обикновено позволява на „едрите риби” да минат между капките безнаказано. Тогава обаче идва време за истинското правосъдие…

През нощта Мат Мърдок се превръща в Дявола на доброто – дявол-пазител на града, който раздава правосъдие без да е ограничаван от закони и съдебни заседатели. Дяволът на доброто е маскиран супергерой, който притежава свръхчовешка сила, слух и шесто чувство. Той не може да бъде спрян и не може да бъде купен. Дяволът не се страхува от никого и нищо. Всичко това обаче компенсира единия сериозен недостатък на Дявола – той е сляп!

Като дете Мат Мърдок претърпява инцидент, в следстивие на който той изгубва зрението си. Докато лежи в болницата, той с изненада установява, че слухът и обонянието му са се изострили необичайно. Мат също има необикновено силно шесто чувство и способността като разчита на останалите си чувства, да „вижда” по-добре от всеки друг човек.

Най-големият враг на Дявола на доброто е Кингпин – легендарна фигура от подземния свят, която контролира цялата престъпност, но винаги остава в сенките. Никой освен Мат Мърдок дори не подозира, че Кингпин всъщност е уважаваният бизнесмен Уилсън Фиск (Майкъл Кларк Дънкан), който поддържа благовиден имидж пред обществото. След като разбира, че не може да очаква справедливост по традиционния начин, Мърдок решава да остави Дявола да се справи с Кингпин. Това обаче не е никак лесна задача! Докато преследва боса на босовете, Дявола ще се сблъска с търсещата отмъщение за убийството на баща си Електра (Дженифър Гарнър), която е определила Дявола за свой враг номер едно. Маскираният герой ще трябва да се справи и с Булзай (Колин Фарел) – ирландец, който има невероятно точен мерник е се гордее със способността си да улучи всичко, в което се прицели…

ПРОФЕСИОНАЛИСТЪТ
Оригинално заглавие: Le professionnel
Дата на излъчване: 16-и август, неделя, 22:00 часа
Повторение: 17-и август, понеделник, 09:00 часа
Екшън трилър, Франция, 1981 г.
Режисьор: Джордж Лаутнър
Участват: Жан Пол Белмондо, Жан Десаи, Робер Хосеин, Сирил Клеър, Елизабе Маргони и др.

Бумон (Жан Пол Белмондо) е френски таен агент, който е изпратен на тайна и много опасна мисия в Африка. Задачата му е да ликвидира местен президент, който създава много проблеми. В последния момент обаче президентът сключва сделка, благодарение на която си спасява живота, а Бумон се оказва предаден от собствените си хора. Той е бързо осъден на много години затвор и изоставен от своите.

С единствената мисъл за отмъщение, Бумон съставя план за бягство и в крайна сметка се оказва на свобода. Той се връща във Франция, където отново се оказва на вражеска територия – защото е в немилост пред бившите си началници.

Бумон обаче ще им покаже, че никой не може да го предаде и да да се измъкне безнаказано. Той нарочно им се разкрива и ги информира за намерението си да си довърши мисията – да убие президента, който тъкмо е пристигнал на официална визита. За да изпълни отмъщението си, Бумон ще трябва да мине както през охраната на държавния глава, така и през всичките си бивши колеги… но той точно това иска!

Коментари (0)

Публикувано в на 2 август 2009 г.