Избрано от ефира на bTV Cinema – инфо, видео анонси + програмата!

Анотации към филмовата програма на bTV CINEMA за периода 18-24 октомври 2010 г.

СРЯДА, 20 октомври
20:00 ЧАСА
Джак и бобеното зърно (част 1)
Оригинално заглавие: Jack and the Beanstalk The Real Story (САЩ, 2001)
Жанр: Прилюченски, Фентъзи, Драма
Режисьор: Браян Хенсън
В ролите: Ванеса Редгрейв, Дарил Хана, Матю Модайн, Мия Сара, Джон Войт, Ричард Атънбъроу, Бил Барета

Джак Робинсън е богат главен изпълнителен директор на голяма компания. В миналото на семейство Робинсън няма човек от мъжки пол, който да е живял повече от 40 години. Джак пази жив спомена за баща си и един ядосан гигант. Той се опитва много упорито да бъде здрав с помощта на албанския си иконом. Човекът, който управлява бизнеса му (Джон Войт), го убеждава да построи комплекс казино в малък град. Местните жители са против. По време на строителството, работниците откриват скелет на гигант. След това се появява странна млада жена на име Ондин, която обвинява Джак, че е убиец. Същата нощ един мъж се промъква в къщата му и го отвежда при стара жена, която му разказва традиционната версия на приказката „Джак и бобеното стъбло“, а след това му дава последното магическо зърно боб.

От зрънцето расте огромно стъбло, което отвежда Джак в света на гигантите, един магически свят, в който докато мине един ден, на земята е изтекла цяла година. Джак открива, че гигантът е изключително доброжелателен човек: мил, честен и любящ приятел и баща. Но предшественикът на Джак е предал доверието му, като е откраднал пеещата арфа и златната гъска, а майката на Джак е убила гиганта. Потомците на онзи първи Джак растат в богатство, докато светът на гигантите бавно умира без пеещата арфа и златната гъска. Проклятието над гигантите ще свърши едва когато умре и последният мъж от рода Робинсън. Въпреки съмненията си за Джак след това, което се е случило, Ондин разбира, че този Джак е различен, и го връща на Земята, за да намери арфата на хармонията и гъската на благополучието…

ЧЕТВЪРТЪК, 21 октомври
20:00 ЧАСА
Джак и бобеното зърно (част 2)

ПЕТЪК, 22 октомври
14:00 ЧАСА
По следите на любовта
Оригинално заглавие: Inga Lindström: Auf den Spuren der Liebe (Германия, 2006)
Жанр: Драма
Режисьор: Хейди Кранц
В ролите: Романа Полак, Томас Шарф, Йохана Кристине Гехлер, Ханс Хелер, Андреас Шолц, Карлоте Людер и др.

Каролине е млада жена, експерт в сферата на туризма. Тя е разведена и е твърдо решена да започне нов живот с приятеля си Андреас – стара ученическа любов. Появява се неочакван проблем за разрешаване. Така Каролине се запознава с Юстус, който трябва да й помогне. Тя чувства все по-силно влечение към Юстус, но знае, че Андреас ще приеме зле раздялата им…

22:00 ЧАСА
Страх от дълбините
Оригинално заглавие: Deep rising (САЩ, 1998)
Жанр: Екшън, Трилър
Режисьор: Стивън Самърс
В ролите: Клиф Къртис, Бари Бернарди, Трийт Уилямс, Фамке Янсен, Антъни Хийлд, Джейсън Флеминг, Кевин О`Конър, Лорънс Марк, Джимон Хунсу, Клифтън Пауъл, Джимон Хонсу, Алекзандър Кюридж

Когато безмилостна банда пирати напада най-луксозния пътнически круиз в света, те с ужас откриват, че всички пътници на борда са мистериозно изчезнали. Но това не значи, че са съвсем сами. Нещо кошмарно се мярка в сенките и ъглите, човекоядни твари са се надигнали от морските дълбини и един по един издебват ужасените нападатели. Звездите Трийт Уилямс („Жив дявол“) и сексапилната Фамке Янсен („Златното око“) водят група от оцелели, които трябва да положат невероятни усилия в спиращата дъха битка, за да напуснат прокълнатия кораб живи.

СЪБОТА, 23 октомври
20:00 ЧАСА
Червен прах (Премиера)
Оригинално заглавие: Red dust (Великобритания, Южна Африка, 2004)
Жанр: Драма
Режисьор: Том Хупър
В ролите: Джейми Бартлет, Хилъри Суонк, Ян Робъртс, Хломла Дандала, Джеймс Нагкобо, Глен Габела и др.

Сара Баркант (Хилари Суонк), адвокат в Ню Йорк, е израснала в Южна Африка. Тя се връща на мястото, където е прекарала детството си, за да говори с Алекс Мпондо (Чиуетел Еджиофор), чернокож южноафрикански политик, който е бил измъчван по време на апартейда. В рамките на процеса, цялата истина трябва да излезе наяве. По принуда Мпондо идентифицира един от своите другари, Стив Сизела. Но той също така потвърждава, че пази много по-важна тайна – заровен списък с имена на някои жертви.

Дирк Хендрикс (Джейми Бартлет), местен полицай, признава, че Стив е бил убит от неговия шеф, Пит Мюлер (Йън Робъртс). Казва също, че голяма част от изтезанията са осъществени в ранчото, а не в полицейското управление – по този начин Хендрикс потвърждава на пръв поглед фалшивите спомени на Алекс за мръсен под и коридор. При посещение на фермата, показанията на Алекс пасват. Дирк признава къде е погребан Стив Сизела. Костите му са открити и изкопани от земята; Мпондо решава да допусне амнистия сега, когато всичко е казано. Мюлер отрича обвиненията и се признава за невинен. Но по ирония на съдбата амнистията се отнася и за него, а това вбесява членовете на африканската общност.

Паралелно с тази история е и конфронтацията на Сара със собственото й минало. Тя е арестувана като тийнейджърка за това, че има чернокож приятел. Освободена е след нощ в ареста благодарение на Бен Хофман, белокож адвокат, който е работил през целия си живот срещу апартейда. Сега Сара е там, защото тя му е длъжница, а той е твърде слаб, за да поеме случая в свои ръце.

Коментари (0)

Публикувано в на 11 октомври 2010 г.