Избрани филми от PRO.BG

Акценти от филмовата програма на PRO.BG за седмицата 17-23 май

„Изповедта на една холивудска звезда” – вторник, 18 май от 15:00 часа
Оригинално заглавие: Ladies Night Out Collection: True Confessions of a Hollywood Starlet, 2008
Жанр: комедия, драма
Участват: Джоана “Джо Джо“ Левеск, Валери Бертинели, Линда Бойд, Джъстин Луис, Шенае Гримс, Виктория Сноу
Режисьор: Тим Матисън

Млада филмова звезда се опитва да преодолее пристрастеността си към алкохола и да спаси това, което е останало от кариерата й, след като припада на червения килим при голямата си холивудска премиера и бива изпратена да се възстановява при леля си в Индиана. Морган Картър е само на седемнадесет години, но вече е на върха. Толкова голяма слава, толкова рано в живота обаче, може да доведе до непредсказуеми последствия, и когато Морган е изпратена в болница с алкохолно отравяне, става ясно, че тя не е готова да понесе напрежението да бъде звезда. Отпратена да се възстановява, докато папараците я дебнат за снимки и пресата предрича падението й, Морган е изпратена от майка си и загрижения мениджър в Индиана, далече от изкушенията на Холивуд. Вече там, младата звезда започва неохотно да подновява общуването си с чудатата си леля Труди, която й предлага онази безусловна подкрепа, от която младото момиче се нуждае, за да върне живота и кариерата си обратно в правия път…

„Точен прицел” – петък, 21 май от 20:45 часа
Оригинално заглавие: Striking Distance, 1993 (Сони)
Жанр: екшън, трилър
Участват: Брус Уилис, Сара Джесика Паркър, Денис Фарина, Том Сайзмор

Осем непознати с осем различни гледни точки се опитват да открият истината за опита за убийство на президента на Съединените Щати. Томас Барнс (Денис Куейд) и Кент Тейлър (Матю Фокс) са двама агенти на Тайните служби, които са назначени да защитават американския президент Аштън (Уилям Хърт) на изключително важна среща за световната война с тероризма. Когато президентът Аштън е прострелян, малко след пристигането си в Испания, настъпва хаос и няколко отделни перспективи се сблъскват в търсенето на убиеца. В тълпата е Хауърд Люис (Форест Уитакър), американски турист, който мисли, че е заснел стрелеца с камерата си, докато е снимал събитието, за да го покаже на децата си. Там също така е американската продуцентка на телевизионни новини Рекс Брукс (Сигърни Уивър). Когато те, а и други хора, разкрият историите си, парченцата от пъзела ще паснат на мястото си и ще стане ясно, че под повърхността се крият шокиращи мотиви.

„Падналият ангел” – неделя, 23 май от 19:45 часа
Оригинално заглавие: Fallen, 1998 (Уорнър)
Жанр: криминален, драма, трилър
Участват: Елиас Котеас, Дензъл Уошингтън, Ембет Дейвиц, Джеймс Гандолфини, Джон Гудман, Доналд Съдърланд
Режисьор : Грегъри Хоблит

Детектив Джон Хобс (Дензъл Уошингтън) е убеден, че след като убиецът Едгар Рийс (Елиас Котеас) е екзекутиран, всичките му неприятности са приключили. Но когато неговите познати и хората по улицата започват да пеят същата мелодия, която пее Рийс в газовата камера и същите тези хора му се присмиват, той се досеща, че може би падналият ангел Азазел стои зад всичко това. Азазел е проклет да броди по Земята без форма и да може да се вмъква в телата на хората, което прави трудно откриването му. Когато Хобс е принуден да убие човек притежаван от Азазел, той трябва да изчисти името му, докато защитава семейството си и другите от дявола, отмъстителния Азазел.

„Непростимo” – неделя, 23 май от 21:45 часа
Оригинално заглавие: Unforgiven, 1992 (Уорнър)
Жанр: уестърн
Участват: Клинт Истууд, Джийн Хекман, Морган Фрийман, Ричард Харис, Джеймс Улвет, Сол Рубинек, Франсис Фишър
Режисьор: Клинт Истууд

“В тoзи филм е събрано всичко, което чувствам относно уестърна” – Клинт Истууд. Клинт Истуд и Морган Фрийман са в ролите на оттеглили се бандити, загубили всякаква надежда за късмет. Те решават за последен път да препашат пистолетите си, за да спечелят паричната награда, предложена от проститутките от малкото градче Биг Уиски. Ричард Харис е колоритен наемен убиец, наричан Боб Англичанина. Джийн Хекман е хитрият и брутален местен шериф, чието чувство за законност често преминава към жестокост. Опасно приключение се завихря в Биг Уиски…

Награди и Номинации: 4 награди „Оскар“ ’93 – за най-добър филм, за режисура на Клинт Истууд, за поддържаща мъжка роля на Джийн Хекман и за монтаж.

Коментари (0)

Публикувано в на 11 май 2010 г.