Избрани филми от bTV Cinema

bTV cinema – акценти от филмовата програма за седмицата 3 – 9 май 2010

В АМЕРИКА (премиера)
Оригинално заглавие: In America
Дата на излъчване: 3-ти май, понеделник, 20:00 часа
Повторение: 5-ти май, сряда, 16:00 часа; 7-ми май, петък, 23:00 часа
Драма, САЩ, Великобритания, Ирландия, 2002 г.
Режисьор: Джим Шеридън
Участват: Пeди Консидайн, Саманта Мортън, Сара Болджър, Ема Болджър, Нийл Джонс, Рендъл Карлтън, Джимон Хунсу, Хуан Карлос Хернандез, Най Херън и др.

Семейството на театралния актьор Джони се преселва от Ирландия в Ню Йорк, за да започне нов живот и да се избави от призраците на миналото. Злото сякаш се е вселило в дома им и те са принудени да бягат панически, за да спасят семейството си.

Без пари и с имущество, събрано в два куфара, стара кола и видеокамера, но изпълнени с оптимизъм, Джони и жена му Сара се опитват да се адаптират към жестоките и странни нрави на Ню Йорк.
Дъщерите им – десетгодишната Кристи и малката Ариел пък смятат Америка за вълшебна страна, в която живеят прекрасни хора. Вярата на децата в добротата на американците и любовта им към ближния ще помогнат на Джони и Сара да съхранят разпадащото се семейство.

НАПОЛЕОН (част 3)
Оригинално заглавие: Napoleon – part 3
Дата на излъчване: 4-ти май, вторник, 23:00 часа
Повторение: 5-ти май, сряда, 11:00 часа
Историческа драма, Франция, 2002 г.
Режисьор: Ив Симоно
Участват: Кристиян Клавие, Изабела Роселини, Жерар Депардийо, Джон Малкович, Анук Еме и др.

Наполеон решава да разположи войските си в Испания. Така той възнамерява да започне наказателна офанзива в Португалия, която с корабите си нарушава континенталната блокада на Англия. Наполеон принуждава испанския крал Карл IV да абдикира и провъзгласява брат си Жозеф за крал на Испания…

Според режисьора Ив Симоно, филмът «Наполеон» не е толкова подробна жизнена история на историческата личност, колкото опит да се разкрие многопластовия характер на Наполеон, неговите успехи сред жените, човешките му и стратегически слабости, военните му и пълководчески постижения…

В снимките, продължили в шест страни, в това число и в двореца Версай, а също и на остров Свeта Елена в Южния Атлантик, са бил използвани 3000 костюма и около 20 хиляди статисти за масовките.

Минисериалът е носител на награда Еми за 2003 г. за костюми.

НАПОЛЕОН (част 4)
Оригинално заглавие: Napoleon – part 4
Дата на излъчване: 5-ти май, сряда, 23:00 часа
Повторение: 6-ти май, четвъртък, 11:00 часа
Историческа драма, Франция, 2002 г.
Режисьор: Ив Симоно
Участват: Кристиян Клавие, Изабела Роселини, Жерар Депардийо, Джон Малкович, Анук Еме и др.

Из мразовитата пустош на Русия Наполеон е на път да изгуби останалата част от разгромената си армия. Той назначава Мурат за главнокомандващ и тайно се завръща в Париж, където е топло посрещнат от новата си млада съпруга – Мари-Луиз и малкия им син. Императорът е решен да събере нова армия и да се реваншира за скорошния си провал. Русия, Прусия и Англия изпращат австрийския емисар Метерник, който категорично заявява, че Наполеон трябва да приеме техните условия за мир…

Франция е изтощена от войните. Хората гладуват. Наполеон е принуден да признае, че е изгубил любовта и уважението на поданиците си…

ОСТРИЕТО
Оригинално заглавие: Thе edge
Дата на излъчване:6-ти май, четвъртък, 16:00 часа
Повторение: 9-ти май, неделя, 23:00 часа
Екшън, Трилър, САЩ, 1998 г.
Режисьор: Лий Тамахори
Участват: Антъни Хопкинс, Алек Болдуин, Ел Макфърсън Харолд Периньо мл., Лий Тамахори, Игор Жаду-Лило, , Алън Шарп и др.

Милиардерът Чарлс Морс (Антъни Хопкинс) придружава своята съпруга – супермодела Мики (Ел Макфърсън) на рекламни снимки в Аляска. Сеансът ще бъде заснет от модния фотограф Робърт Грийн (Алек Болдуин). Интуетевният Чарлс подозира, че Робърт е любовник на привлекателната му съпруга. Напрежението, което се заражда помежду им, заплашва да ги погуби, но ги обединява бедата. Двамата съперници се принудени да действат в комбина, за да се спасят от преследваща ги огромна мечка стръвница. Това не им пречи да се ненавиждат взаимно и да търсят начин да се унищожат…

ЗАД РЕШЕТКИТЕ
Оригинално заглавие: Lock Up
Дата на излъчване: 6-ти май, четвъртък, 23:00 часа
Повторение: 7-ми май, петък, 16:00 часа
Екшън, драма, САЩ, 1989 г.
Режисьор: Джон Флин
Участват: Силвестър Сталоун, Доналд Съдърланд, Дарлин Флюгел и др.

Примерният затворник Леонe (Силвестър Сталоун), чиято присъда изтича след 6 месеца, внезапно е преместен в затвора със засилено строг режим “Гейтуей”. Директорът на пандиза Драмгул (Доналд Съдърланд) е нагласил нещата така, че Леонe да му падне право в ръцете, за да може да се гаври с него както си поиска и да го остави зад решетките до живот.

Старата вражда е родена по времето, когато Леонe е избягал от затвора на Драмгул две седмици преди края на тогавашната му присъда. Причината – не издържал на издевателствата на Драмгул. Медиите са разобличили свирепия представител на властта и той е получил дисциплинарно наказание и преназначение в “Гейтуей” – най-мизерния затвор в системата.

В стремежа си за кървава мъст Драмгул подлага Леонe на невероятен психически и физически тормоз. Ще оцелее ли изтерзаният затворник?

Филмът е сниман с участието на около 1500 истински затворници, излежаващи присъда в «Ийст Джърси Стейт Призън».

ЛЮБИМИЦЕТЪТ НА ЖЕНИТЕ (част 1 и 2)
Оригинално заглавие: Bel Ami ( parts 1 and 2)
Дата на излъчване: 8-ми май, събота, 07:00 часа (част 1)
9-ти май, неделя, 07:00 часа (част 2)
Повторение: 8-ми май, събота, 16:00 часа (част 1)
9-май, неделя, 16:00 часа (част 2)
Романтична драма, Италия, 2001 г.
Режисьор: Масимо Спано
В ролите: Харди Крюгер Джуниър, Джулиано Джема, Витория Белведере, Гила фон Вайтершаузен, Елеонора Брилиадори

Може би заради начина, по който гледа всяка жена, сякаш е най-красивата на света, дамите смятат Джорджо за неустоим и той го знае. Той винаги е използвал чара си, за да напредне в живота. Сега трябва да успее в кариерата на уеб-дизайнер във фирмата, собственост на семеен приятел. В екип с него работи дългогодишната любовница на шефа му – маркетинг-директорът Джоя, която е привлечена от младия мъж.

Джорджо обаче все още обича любимата от детството си Сара. Въпреки че Джорджо и Джоя се държат като приятели, те се поддават на моментна страст, която обърква всичко. Осъзнавайки, че Джорджо никога няма да остане верен на една жена, Джоя крие, че очаква неговото дете. Тя е влюбена в чаровника, но той знае, че не бива да навлиза в територията на шефа, който обича Джоя. Джорджо иска само Сара, но дали е твърде късно?

Коментари (0)

Публикувано в на 27 април 2010 г.