Избрахме за вас: интересни филми по bTV Comedy (12 – 13 октомври)

Избрано от филмовата програма на bTV Comedy за 12 и 13 октомври 2009 г., понеделник и вторник

ГОСПОДИН МАГУ
Оригинално заглавие: Mr. Magoo
Дата на излъчване:12-ти октомври, понеделник, 21:00 часа
Романтична комедия, САЩ, 1997 г.
Режисьор: Стенли Тонг
Участват: Лесли Нилсен, Мат Кийслер, Дженифър Гарнър и др.

Спираща дъха, захласваща, малко смахната и напълно непредсказуема комедия напълно в духа на гениите от „Уолт Дисни Пикчърс”. „Гвоздеят” на програмата е знаменият комик Лесли Нилсен ("Шпионирай трудно", "Голият пищов"), въплатен в ролята на симпатичния и несръчен г-н Магу – най-късогледият милионер в света!

„Човекът с най-проникновения взор” случайно се оказва с откраднат, изключително рядък скъпоценен камък в ръцете.

Крадците замислят зловещ план да си го върнат на всяка цена. Нищо неподозиращият г-н Магу попада в центъра на опасно премеждие! Изправен срещу коварна и сексапилна крадла (Кели Линч – "Виртуален убиец") и нейния глуповат съучастник, Магу разчита единствено на сляпото си доверие в своя племенник Уолдо (Мат Кийслер) и булдога Ангъс, за да бъде предпазен от опасностите.

ДОН КИХОТ
Оригинално заглавие: Don Quixote
Дата на излъчване:13-ти октомври, вторник, 10:00 часа
Повторение: 14-ти октомври, сряда, 03:00 часа
Комедия, Германия, 2008 г.
Режисьор:Сиббила Тафел
Участват:
Кристоф Мария Хербст, Ханс Рихтер, Хуан Наваро, Питер Лохмайер, Йохан Хилман и др.

11-годишен момък е загубил майка си, баща му работи в далечна Испания и грижите за детето поема леля му в Германия. Добрият татко се оптива да разведри сина си след преживяната трагедия и го кани в Испания. Мориц обаче остава… на летището, уплашен и сам в непозната държава, защото баща му, потънал в работа, забравя да го посрещне.

Малчуганът решава сам да тръгне накъдето му видят очите….и се оказва в средата на огромно безлюдно поле, чийто хоризонт е безкраен. Единственото живо същество, което се появява е доста смахнат чичко, облечен в старинна броня, яздещ мършав кон. Странникът убеждава момчето, че наистина е онзи същия Дон Кихот… А дали е така?

ЕРКЮЛ И ШЕРЛОК
Оригинално заглавие: HerculeetSherlock
Дата на излъчване:13-ти октомври, вторник, 21:00 часа
Повторение: 14-ти октомври, сряда, 10:00 часа
Комедия, Франция, 1996 г.
Режисьор:Жан Шварц
Участват:Кристоф Ламбер, Ришар Анконина, Филип Лерой и др.

Антуан Моран лежи в затвора заради фалшива монета. Поради невъзможност да осъщсетви пъклените си планове, свързани с фалшификати, извън дранголника, той настоятелно моли двама от хората си да похитят Еркюл и Шерлок. Не, не става дума за великите детективи…Това са имената на кучета, обучени да заблуждават като надушват неверни следи.

Винсент и Бруно (двамата извършители на похищението) не могат да се понасят, но са принудени да работят заедно, всъщност те са неразделни. Смехът е много, защото единият от бандитите всъщност изпитва панически страх от кучета…В цялата бъркотия се намесва и една маймуна без опашка…

Коментари (0)

Публикувано в на 5 октомври 2009 г.