Избраха учителите в Dancing Stars по bTV с онлайн видео и снимки

Избраха учителите в Dancing Stars по bTV

Избрани са професионалните танцьори за новото праймтаймово шоу на bTV – Dancing Stars

Известният хореограф Марк Балас ще консултира участниците

Вече са избрани професионалните танцьори за новия мащабен проект на bTV – Dancing Stars, които тази есен ще обучават 12 популярните личности в изкуството на танца.

Изборът на кандидатите продължи повече от месец, като екипът на предаването отправи покани към най-добрите български танцьори.

Част от тях живеят и работят извън България от години, но се върнаха специално за срещата с продуцентите.

При избора си екипът на шоуто се довери и на експертното мнение на чужди специалисти в областта на състезателните танци.

Между одобрените професионалисти има двойка, петкратен републикански шампион по състезателни танци, която от години работи в Италия, роднина на известен политик и 14-кратен шампион на България по латино танци.

Един от одобрените танцьори и в момента реализира проекти в САЩ, където работи заедно с известния хореограф Марк Балас.

Тази година Марк Балас и олимпийската шампионка по фигурно пързаляне Кристи Ямагучи спечелиха шестия сезон на Dancing with the Stars в Америка.

Балас вече е обещал да подкрепя колегите си, които ще участват в първия сезон на Dancing Stars.

Предстои кастинг, на който ще се явят звездите, които искат да танцуват в ефира на bTV. До момента интерес към предаването са проявили известни лица от областта на политиката, спорта, театъра и музикалната сцена.

Вече се изгражда и внушителният декор на шоуто, който ще отговаря на всички изисквания на лицензодателя BBC Worldwide.

Екипът на предаването разкри, че това ще бъде изключително мащабен и пищен, но стилен проект, подкрепен с много осветление.

Дансингът ще бъде с размери 14 x 9,2 метра и с бляскаво покритие, подходящо за истински звезди.

Костюмите, с които ще танцуват участниците, са изработени по модели, използвани в шоуто извън България. Между тях има образци на дизайнери от световната модна сцена като Жан Пол Готие и Валентино.

При изработката на стилните и бляскави костюми продуцентите ще разчитат на модни консултанти от чужбина, както и на български дизайнери.

Коментари (24)

Публикувано в на 15 август 2008 г.