Изборни концерти: Миро пее за пет бона, Лили – за десетак? с онлайн видео и снимки

Изборни концерти: Миро пее за пет бона, Лили – за десетак?

Родните звезди доят партийните централи

Близо 2 милиона лева ще излеят партиите за предизборните концерти през октомври, показват първоначални изчисления. ГЕРБ, БСП, СДС, ДСБ, лобитата около Кунева и Алексей Петров ще се конкурират не само на полето на идеите, но и с пищни спектакли. Изборите чукат на вратата, но не само за политици и избиратели, но и за известните ни творци и изпълнители. Едни гледат на кампанията като на бизнес, а други – като на обвързаност.

Известни наши музиканти сега претеглят предложенията, водят преговори. Емблематични фигури от сцената пък от години са заявили за кого пеят и нищо не е в състояние да промени убежденията им, пише „Всеки ден“.

Певецът на сините от митингите и концертите Васко Кръпката няма да изневери на любимците си, но само като гласоподавател.

„Дали ще пея за тях, не съм сигурен, но ще гласувам за „Синята коалиция“, разкри Кръпката. Той призна, че все още няма покана от своите приятели от СДС и ДСБ.

Естествено и Васил Найденов е затрупан с предложения. Той обаче все още не е решил какви ангажименти ще поеме.

„В момента сме в преговори и следващата седмица ще решим“, информира неговият мениджър Ивайло Манолов. Той обясни, че Найденов имал предложения от различни политически сили. Според запознати Кеца искал 300 000 лева накуп, за да се ангажира с конкретна политическа кауза.

Богдана Карадочева споделя, че не би изневерила на приятелите си от СДС и ДСБ, и дори би пяла за тях безплатно.

Това е моя кауза и няма никакво значение с пари или без пари ще пея за тях, категорична е певицата.

Ексцентричният певец Коцето-Калки още не е решил чие предложение ще уважи, въпреки че са му се обадили и от ГЕРБ, и от НДСВ.

Авторът на „Векът на любовта“ отхвърли само БСП, защото идеите им противоречали на неговите убеждения.

Един от най-слушаните изпълнители – Миро, се двоуми дали да се включва с микрофон в ръка в нечия кампания. Не е ясно дали не е интересен за политиците, или просто не иска да го свързват с избори.

„Миро няма да се обвързва в политически кампании“, обясни неговият пиар Светла Русева. От БСП са останали доволни от изявата му на тазгодишния събор на Бузлуджа и ще настояват Миро да се включи отново по време на изборната им кампания. Певецът искал по 5 000 лева за своя изява.

„Когато срещна млади българи, обединени от гражданската си отговорност, с радост ги подкрепям, независимо от партийната им принадлежност“, коментира Миро.

По изтекла от Младежкото обединение на БСП информация младите червени са влезли в контакт с мениджърите на Боно и Стинг. Британците са поканени на грандиозното откриване на президентската кампания на БСП в София.

Валя Балканска и Бисер Киров пък влязоха в инициативния комитет, подкрепящ Ивайло Калфин в Смолян.

Веселин Маринов се е отдал на каузата на ГЕРБ и ще даде рамо на приятеля си Цветан Цветанов.

Управляващите ще разчитат на млади таланти, които да не оскъпяват предизборната им кампания. Бойко Борисов е дал дума по митингите да не пеят фолкаджийки, въпреки симпатиите му към Ивана.

Очаква се управляващите да подновят поканите към примата на родната попмузика Лили Иванова.

Примадоната е твърда в исканията си – 10 000 лева за ангажимент с партиен характер, и е склонна да свали едва 5% от първоначално уговаряния хонорар.

В ДПС ще използват за предизборната си кампания фолкзвездата Есил Дюран, Мустафа Чаушев и дъщеря му Ажда, както и българските „Бонд“.

От ВМРО залагат на фолклора, като за тях ще пеят Илия Луков и Любка Рондова, които са лоялни към войводите от години.

Инфо: BNews

Коментари (0)

Публикувано в на 8 септември 2011 г.