Избори 2013 по bTV, Нова и БНТ – видео и програма!

Извънредни студия и емисии с преки включвания от цялата страна по bTV в изборния ден

Специални студия и извънредни новинарски емисии могат да проследят зрителите на bTV в деня на парламентарните избори в неделя. Репортерите и кореспондентите на bTV ще предават на живо от най-горещите места в страната през целия ден.

Актуалното предаване „Тази неделя” с водещ Лора Крумова по изключение ще започне час по-рано, от 8.00 часа. Изборното студио „Промяната май” с водещи Ани Цолова и Виктор Николаев започва в 17.30 часа. С прекъсване за централната емисия на bTV Новините в 19.00 часа то ще продължи до края на пресконференциите на партиите, събрали най-голям вот.

Както обикновено по време на събития от национално значение bTV ще предава изборния ден на живо от цялата страна. Вота извън столицата ще проследят Антон Хекимян, Мариета Николаева, Генка Шикерова, Иван Георгиев, Константин Караджов, Венелина Григорова и кореспондентите на bTV.  Зрителите могат да проследят преките включвания по време на изборните студия и в удължените и извънредни новинарски емисии на 12 май.

Програмата на bTV, посветена на отразяването на изборите, ще се излъчва пряко и в ефира на bTV Radio на честота 101.1 FM в София.

Изборният ден в ефира на Нова ТВ: четири изборни студиа начело с ТОП лицата на медията

Николай Дойнов, Люба Кулезич, Мирослава Иванова и Константин Вълков предават директно от две студиа в НДК

Четири изборни студиа, ТОП журналисти, ТОП гости и анализатори заедно с извънредни новинарски емисии и десетки репортерски пунктове в цялата страна ще следят най-важното от изборния ден, 12 май, в ефира на Нова ТВ.

Николай Дойнов и Люба Кулезич, Мирослава Иванова и Константин Вълков, Христо Калоферов и Даниела Тренчева, Галя Щърбева и Богомил Грозев заедно с репортерите на медията  от цялата страна ще следят отблизо какво се случва в разгара на политическия сезон, какво казват лидерите и едни от най-изявените обществени имена и как изглеждат изборите в очите на хората.

Специалните изборни студиа, обединени под името „Нашият глас”, ще започнат в 17.30 ч. и ще продължат до  късно през нощта.  Те ще следят какво се случва в страната, какво сочат междинните резултати и как ще ги коментират едни от най-утвърдените анализатори и експерти. Директно от НДК ще предават две студиа – титуляри на първото ще бъдат Николай Дойнов и Люба Кулезич, а на второто – Мирослава Иванова и Константин Вълков. Срещу тях ще застанат обществени и политически фигури, лидерите на протестите, както и хора, изправили се срещу институциите и категорично отстоявали своята гражданска позиция. В студиото на Нова ТВ събитията ще следят Христо Калоферов и Даниела Тренчева, които ще дадат думата на социолозите  от „Алфа рисърч“ и други интересни гости и коментатори и ще ни направят свидетели на традиционните пресконференции на партиите.

Водещи на централната новинарска емисия в изборния ден ще бъдат Галя Щърбева и Богомил Грозев. Извънредни новинарски емисии с водеща Невена Василева ще има  през целия ден, като всички репортери на Нова ТВ ще информират зрителя за протичането на вота в страната, както и за това има ли нарушения или купуване на гласове.

Начало на темата за избора ще поставят водещите на „Събуди се” още в 08.00 ч. сутринта – Рада Богданова и Антон Андонов ще дадат един по-различен поглед върху изборите в живота на човека – не политическите, а житейските. Ще чуем историята на човек, който възражда манастири, защо многодетна майка се отказва от високоплатена длъжност, за да стане учителка в детска градина, и защо холандка оставя бизнеса си в Холандия, за да си купи къща в Синеморец.

БНТ с две студиа и 8 новинарски емисии за изборите на 12 май

Българската национална телевизия ще проследи изборния ден на 12 май с две студиа и 8 новинарски емисии, гост-коментатори и включвания от всички областни градове на страната.

Медията ще разчита на опитността на своите репортери и водещи, на екипите на сутрешния блок и новинарските емисии, за да отрази максимално пълно, точно и полезно за зрителите си изборите за парламент в неделя.

По традиция БНТ ще има две студиа – в зала 8 на НДК, където ще бъде водещият на „Панорама” Бойко Василев, и виртуалното студио на „Сан Стефано” 29, в което водещата роля е поверена на Добрина Чешмеджиева. Коментатори от студиото в НДК ще бъдат анализатори и журналисти, сред които Румяна Бъчварова, Огнян Минчев, Александър Андреев, Михаил Константинов, Петър Волгин, Владимир Каролев. В студиото на Бойко Василев изборните резултати ще коментират още Антоний Гълъбов, Антоний Тодоров, Михаил Мирчев, Веселин Стойнев, Виза Недялкова.

В неделя сутрешният блок ще започне в 8:00ч. сутринта и ще продължи до 11:00ч. Общо осем са новинарските емисии, които през целия изборен ден ще информират зрителите за най-актуалното, което се случва в София и страната. БНТ ще има екипи във всички областни градове, които ще са в готовност за преки включвания оттам и от горещи точки, където има докладвани нарушения.

От 10:00ч. на всеки два часа ще има новинарски емисии, като тази в 18:00ч. ще обобщи целия изборен ден – активност, нарушения, прогнози и т.н. „По света и у нас” с резултати, реакции и интервюта с победители и победени ще бъде излъчена в 21:00ч.

Социолозите Боряна Димитрова от „Алфа Рисърч” и Живко Георгиев от „Сова Харис” ще информират за хода на изборите и резултати от екзит пола. Освен тях, в студиата ще има и представители на неправителствени организации, които следят за честността на изборите, като един от партньорите на БНТ е „Прозрачност без граници”.

Гледай БНТ онлайн – тук, тук или тук.
Гледай bTV онлайн – тук, тук или тук.
Гледай Нова ТВ онлайн – тук, тук или тук.

Коментари (0)

Публикувано в на 9 май 2013 г.