Избори 2013 по „България он ер“ и световния канал Bloomberg!

Изборите и икономиката след тях

Коментари за нагласите, очакванията и логичните последици от вота може да видите в изборните студиа на Bulgaira ON AIR и Bloomberg Television на 12 май.

За изборите и за икономиката след тях, за това как гласуват българите в цялата страна и чужбина, за възможните следизборни конфигурации, за емоционалните нагласи в интернет  и за историята на първите избори в България. Това са част от темите, които ще обсъдят в неделя  гостите в изборните студия на Bulgaira ON AIR и Bloomberg Television.

Калин Манолов ще води първите три часа от изборното студио  от 8 до 11 часа сутринта. Негови гости ще бъдат политологът Владимир Шопов, социологът доц. Димитър Димитров и бизнесменът Ивайло Пенчев.

Специални интервюта от студиото на Bloomberg в Лондон ще покажат как изглежда обстановката в България през очите на Лондонското Сити. Кореспондентът на телевизия и радио Bulgaira ON AIR Аспарух Йорданов ще разговаря с финансистите Кирил Сакскобургготски и Красимир Захариев, режисьора Том Бегли. Българският посланик във Великобритания Константин Димитров ще разкаже за организацията на парламентарните избори на Острова.

Репортерите на телевизията ще следят всички горещи новине от Централната избирателна комисия и от градовете с най-оспорвани битки.

В 11 часа специалното издание на предаването „Медиите ON AIR ще предложи един различен поглед към вота. Водещата Доника Ризова ще разговаря с историците и преподаватели в Софийския университет „Свети Климент Охридски“ Светослав Живков и Христо Беров. Те ще коментират въпросите за първите избори в България и поуките от „политическата спирала“, както и защо  е важно темата да се изучава по-засилено в българските училища.

„Накъде да развиваме икономиката след  12 май?“ ще питат Владимир Сиркаров и Кузман Илиев в предаването “Boom&Bust с начален час 16:30. Техни събеседници ще бъдат Евгений Кънев, доц. Ана Кръстева и Христиан Даскалов.

Актуалните изборни резултати ще обобщят новинарите Милена Милотинова и Ивайло Лаков.

Дългата изборна нощ ще бъде поверена в ръцете на Веселин Дремджиев. В коментарно-информационното студио „Денят ON AIR” основен акцент ще бъдат данните от онлайн барометъра „Re:Action“. Последният писък в интернет технологиите измерва реалните настроения на публиката според действията в социалните мрежи.

Гости в студиото на „Денят ON AIR“ ще бъдат Тихомир Безлов, Център за изследване на демокрацията,  Стойчо Стойчев, политолог, Илиян Василев, Институт за радикален капитализъм, Лъчезар Богданов,икономист, Ради Стамболов, проф. Михаил Константинов.

Програмата на телевизията можете да следите и онлайн.

Коментари (0)

Публикувано в на 11 май 2013 г.