Ива от bTV си издейства яка „Банишора“ от Фандъкова с онлайн видео и снимки

Ива от bTV си издейства яка „Банишора“ от Фандъкова

Йорданка Фандъкова :“София – цветна и красива“ е приоритет на общината

Кметът на София гостува в четвъртък на „Денят е прекрасен”

В четвъртък специален гост в „Денят е прекрасен” беше кметът на столицата Йорданка Фандъкова. За нея „денят беше прекрасен” в компанията на Ива и Васко в чисто новото им студио.

Фандъкова се усмихваше при всеки комплимент, който получаваше от Васко, за успешното й управление на големия град.

„Повечето хора очакват от кмета на София да реши всички проблеми и то веднага. Забравят обаче, че са избрали и своите районни кметове, с които трябва да работим заедно. Те нямат собствени бюджети и районни съвети и затова имат много ограничени правомощия”, каза Фандъкова и обясни, че според нея районните кметове трябва да се назначават, а не да се избират, за да може да работят по-успешно.

Преди време в предаването ”Денят е прекрасен” по молба на Ива, кметът на София пое ангажимент да провери случая с изключително занемарена градинка в квартал Банишора. Екип на предаването видя, че там вече тече ремонт и скоро паркът ще бъде облагороден.

„Изключително съм щастлива, че успяхме да променим дори и едно такова досега ужасно място.” – възкликна Ива Дойчинова, като припомни, че за съжаление с друга детска площадка в Овча купел, която майки искаха да направят, нямахме подобен успех.

„София – цветна и красива” е наш приоритет и за догодина сме отделили двойно повече средства за зелени площи. Започва да се облагородява за първи път и парк Възраждане, имаме проект за култовия за софиянци площад  на „Попа”, както и за алеята до Софийския университет откъм Цариградско шосе, а по новия булевард Брюксел скоро ще има и кашпи със зеленина”, обеща още Йорданка Фандъкова.

„Проверили сме фирмите, които отговарят за почистването на снега по улиците на София и те са вече в готовност, така че да се надяваме, че този път зимата няма да ни изненада. Ще има много строг контрол и ако и само 5 кв.м. от определения район не са почистени и за останалите няма да им плащаме на фирмите.” – закани се Фандъкова.

На хубавите новини за столицата се зарадваха и другите гости – двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева и децата й. Тя разказа за любимите им ястия в новата рубрика на предаването- „Кулинарен за децата”, в която майки от цялата страна участват за голямата награда – чисто нова кухня.

Петък  в „Денят е прекрасен”  зрителите на bTV ще чуят, както всеки петък, какво вещаят звездите от Алена. Део и Вили Марковска ще бъдат специални гости на Ива и Васко, които продължават да закачат картини и да подреждат новия си телевизионен дом.

Цялото предаване можете да видите тук:

http://www.btv.bg/shows/deniat-e-prekrasen/videos/video/1296505868-Denyat_e_prekrasen_Gostuva_Yordanka_Fandakova.html

Коментари (0)

Публикувано в на 11 ноември 2010 г.