Ива Николова стана водещ в Радио К2

Бъдете с популярното медийно лице в понеделнишките блокове на 93,9 FM

Още с началото на политическите маратони по Радио К2, водещите включваха за коментар известната журналистка Ива Николова – понастоящем редактор в новия информационен сайт Bulgaria-news.bg.

Каква е изненадата обаче, че от днес, понеделник, 29 юни, любимият глас, будна позиция и алтернативно мнение – чест гост на хитови предавания и шоу програми, е от целодневните водещи на новата медия, по която говорите вие – Радио К2.

Ива Николова заменя обстоятелствения Косьо Христов, печално известен с вечните си монолози и с това, че гостите в студиото слушаха него, вместо той тях. По този начин смеем да кажем, че със съвсем дребни изключения, в момента програмата на Радио К2 се води само от доказали се и популярни журналисти!

Слушайте, излъчванията са ежедневни от понеделник до петък, на живо от 7 до 20 часа. Един водещ – цял ден! Коментари, новини, интервюта. Повторението е в същия ден от 20 часа до ранни зори на утринта.

След последните рокади, програмната схема на Радио К2 (поне за тази седмица!) изглежда по следния начин:

Понеделник – Ива Николова
Вторник – Силвия Стефанова
Сряда – Любен Лачански
Четвъртък – Клара Маринова
Петък – Светломира Димитрова
Събота и неделя, специални живи студия от НДК, по Радио К2 и ТВ1 – Илиана Беновска.

Водещите са ви добре познати от ефира, печатни и електронни медии. Въпреки това, запознайте се с кратките им визитки. Представени са в реда, по който сте ги чули за първи път по К2.

Илиана Беновска

Още преди да се пробудя се чувствах щастлива. Носех се, като лятно облаче, на повърхността на съня и знаех, че съм си аз. Вятърът лекичко ме носеше в синьото небе и знаех, че докато съм спала не съм се превърнала в някоя друга. Че съм си останала такава, каквато бях преди да заспя – просто аз. Чувствах се безгрижна и нова, готова да преживея всичко такова, каквото е. Имах по пет пръста на всяка ръка и на всеки крак – значи , приличах на останалите . Значи, и аз съм като тях. А, те са като мен. Значи, ще успеем да се разберем. Усещах се сякаш имах рожден ден. И, знаех защо е така. До мен тихичко похъркваше той, а недалеч от него сладко дишаше детето ни. И те имаха по пет пръста на всяка ръка и на всеки крак. И те щяха да се събудят с чувството, че имат рожден ден, защото щяха да знаят, че имат мен. Приличаща на тях. Тяхна. И всичко беше толкова хубаво, светло и празнично, че на мен ми се прииска цял живот да остана така – в това легло, в тази стая, в тази къща, на този свят.

Иначе съм политически телевизионен- и радиожурналист. БНТ, БНР, радио Експес, ТВ 7 дни, преподавател в НАТФЗ са етапи от развитието ми.

Любима лисъл – не е важно какво си мислят другите, че знаят за мен. Важно е какво знам аз за себе си.

Клара Маринова

Журналист със завидна кариера в електронните медии. Нейните политически коментари носят дълбочината на интелектуалния анализ.

Присъствието й в активната политика като народен представител и автор на Закона за радио и телевизия обогати нейната журналистическа палитра.

Прави впечатление богатата й култура, високата й образованост, толерантността й към събеседниците, към различното мнение.

Мнение на Беновска: „Клара е историческа личност”.

Автобиография на Константин Хр. Христов

Роден съм на 21.3.1953г. в гр. Пловдив.
Средно образование: гимназия – Пловдив.

Висше образование: ВИТИЗ „Кр.Сарафов”. Специалност – театрална режисура. След дипломни квалификации: Кино-телевизионна режисура – ВГИК – Москва; Изграждане и управление на тел. програми – Ленинград; Камерни театрални форми – Норвегия.

Работил съм в провинциалните театри на Хасково,Враца,Перник,Пловдив и Шумен. Шест години в БНТ като кино тв, режисьор, както и за други телевизии…

Баща ми Христо Христов бе професор по кино режисура – режисьор Майка ми Ирена Бобева бе журналист и преводач.

Почетен член не европейската академия за кино. Член съм на съюза на българските кинодейци.

Семеен с едно дете, Безпартиен.

С уважение: К. Христов

Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември не се побоя да сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължи да работи до 2001 година.

Тя е личността, която първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси и с нито една от останалите партии на власт. Която стана популярна и с остро перо, но и с рационални аргументи. Която изявяваше своята позиция в анализите си на страниците на вестник “Дневник”, в който до скоро беше редактор.

Сега Радио К 2 й напомня на “Свободна Европа”, защото тук са в сила модерните журналистически стандарти. Тя е избрала радиото, защото живеем във време, когато ефирът се е превърнал в беззъба и безглаголна музика, а журналистиката все повече се отдалечава от истината.

Силвия Стефанова

Силвия Стефанова е дългогодишен парламентарен журналист и коментатор. Репортер от първия екип на в.“Демокрация“, където работи с прекъсвания 9 години. Политически наблюдател във в.“Диалог“, „Власт“ и „Детайли“. Зам.-главен редактор и главен редактор на опозиционния седмичник „Седем“ в периода 2004 – 2007 година.

Автор на две стихосбирки. Стипендиант на фондация „Конрад Аденауер“. Член на СБЖ.

Завършила е българска филология и социална психология в СУ „Св. Климент Охридски“. Има блог с авторски материали, документиращи историята на българския политически преход –sylviastefanova.blog.bg.

Нейни анализи може да прочетете и на сайта на агенция „Делта нюз“.

АВТОБИОГРАФИЯ НА ЛЮБЕН СТОЯНОВ ЛАЧАНСКИ
ИМЕ: ЛЮБЕН СТОЯНОВ ЛАЧАНСКИ
ОБРАЗОВАНИЕ: висше,Факултет поезия, литературен институт „Максим Горки“, Москва

ТРУДОВА ХАРАКТЕРИСТИКА:
– зам. главен редактор на вестник „Детонация” – април 2009 – юни 2009
– политически наблюдател във вестник „Делник” – декември 2008
– главен редактор на вестник „Българска армия” август 2008
– зам. главен редактор вестник на националния всекидневник „Новинар” – септември 2007 – юли 2008

– автор и водещ на предаването “Палми в пустинята” в първото православно-интернет радио “Сион”
– автор и водещ на всекидневното публицистично предаване “Новият ред” по кабелна телевизия “2001”- 2004 -2005

– отговорен редактор на вестника на Българския лекарски съюз “Quo vadis” – 10.2004 – 1. 2005г.
– зам.гл. редактор на списание „Туризъм и отдих“ 2004г.
– анализатор във в.“Демокрация“ – 1998 – 2001г.
– редактор в публицистика на програма „Христо Ботев“ на БНР -1997-1998г.
– главен радактор „Новини” – телевизия „7 дни” – 1996 – 1997г.
– анализатор в агенция „Демокщрация“ – 1993-1996г.
– зам.гл.редактор на списание „Сигнал“ /“Български воин“ – 1991-1993г.
– редактор в вестниците „Подкрепа“ и „Свободен народ“ – 1989-1991г.
– автор и водещ във Военна редакция на КТР /БНТ/ . Реализирани над 50 документални филма на армейска тематика, които и до днес са на разположение във фонда на БНТ. Автор и на телевизионната публицистична поредица “Животът е шарен” – 1985-1989г.

АВТОР НА КНИГИТЕ:
“Рождество” – 2005, “Връщане в Содом”, 2005”, „Словеса“ – 2002г., „Великден“- 2001, „Божици“, 2000г, „Млекарят на пчелина“ – 1999г., „Номер“ – 1997г., „Режиада“ – 1996г., „Опозиция“ – 1995г., „Цената на револвера“ – 1993г., „Присъствие на класата“ – 1986г., „Когато сме далече от дома“ – 1980г.

НОСИТЕЛ на Национални литературни награди:
– „Св.Стефан“ – 1997г. на в. „Век21“
– Националната литературна награда за белетристика „Елин Пелин“ – 1997г.

ЧЛЕН на СБЖ „Подкрепа“ и Съюза на българските писатели
ЧУЖДИ ЕЗИЦИ: РУСКИ ЕЗИК
СЕМЕЙНО ПОЛОЖЕНИЕ: Женен с дете.

####

Необходимо е да напрамив уточнението, че Ива Николова и Любен Лачански засега са гостуващи лица в Радио К2. Сайтът Slusham.com с удоволствие ще отрази всички последващи промени в младия ефир на 93,9 FM.

Излъчването много рядко върви и по интернет на адрес: http://radiok2.bg/radiok2.m3u . Всички в столицата обаче могат да слушат на 93,9 FM.

Изкажете мнението си за Радио К2 в активните теми към форума: http://forum.slusham.com/viewforum.php?f=118

Коментари (8)

Публикувано в на 29 юни 2009 г.