Ицо Хазарта и Акага „Маймуни“ – видео хит

Гледай видеоклипа онлайн

Линк в YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=w9osIP5U5Dk

Продуцент: Монте Мюзик / Акага
Музика: Краси Куртев
Текст: Краси Куртев, Ицо Хазарта
Аранжимент: Algoriddim, Акага
Режисьор: Васил Стефанов
Оператор: Васил Стефанов
Монтаж: Стефка Николова
Стилист: Жени (Балет Нова)

„Не мисля, че съм правил големи компромиси в музиката“, заяви в студиото на Нова Тв Ицо Хазарта – един от членовете на култовата хип-хоп банда Ъпсурт.

Изпълнителят е част от най-новия проект на Акага – „Маймуни“. Текстът на свежото парче е дело на Краси Куртев, който е отговорен и за музиката, и на рапъра. Режисьор на видеото е Васил Стефанов.

„Досега не бях работил с тях. Изпратиха ми демо, намерих нещо, което ми допада. Получи се много приятна песен.“

Репликата на Ицо „Мене ме нема като краката на Фики“, наред с други със сигурност ще се превърне в култова.

Вече 16 години Ицо, Буч и Бат Венци, които са приятели от ранна детска възраст, радват публиката със своите парчета.

„Няма място в България, на което да не сме били с Ъпсурт. След песента „И твойта майка също“ с Белослава нещата ни вървят.“

Официална информация –

Акага и Ицо Хазарта изненадват с общ сингъл

Акага и Ицо Хазарта  изненадващо представят общ летен проект. “Маймуни” е името на съвместния сингъл на топ формацията и рапъра с много по-добрия хип-хоп. Музикантите работиха върху песента тайно повече от 2 месеца. Демото и идеята Хазарта да се включи е на Краси Куртев от Акага. Основателят на Ъпсурт първоначално не бил уверен дали има място в песента, но след няколко слушания записва в студиото неговата част, която пасва перфектно на концепцията на Акага.

В текста на “Маймуни” има много хумор, ирония и самоирония и както създателите му казват: “Тези, които искат, ще го разберат…”, останалите могат да се забавляват със свежия ритъм, изпълението на групата, много по-добрия хип-хоп на Хазарта и видеото на Васил Стефанов, което също е част от общата концепция.

Група Акага са на сцената от 1993 и последният им грандиозен концерт „100% Акага“ в Зала 3 на НДК пожъна огромен успех. Групата допринася за голямото развитие на българската музика с незабравими парчета като „Време за море“, „100% Фънк“, „Пътувам“, „Cuba Libre”, „София“, „Диско парти“, „Rockabilly звезда“ и много други, участвайки в много родни и чуждестранни музикални фестивали и концерти.

Ицо Хазарта е основател на група „Ъпсурт“, която от създаването си през 90-те досега е емблематична с текстовете си. Те са винаги социално насочени, с културни препратки и в уличен жаргон. Всичко това допринася за превръщането но всяка фраза в оборотен градски цитат.

Частично по инфо на Avtora.com

Коментари (0)

Публикувано в на 8 юни 2015 г.