Италианска звезда избра да се развива… в България! с онлайн видео и снимки

Италианска звезда избра да се развива… в България!

Италианската певица Алесия Д’андреа със сингъл и видеоклип в България

Младата надежда на италианската модерна музика, Алесия Д’андреа, избра България като страна, в която също иска да се развива. Тя и продуцентите й от  музикална компания “RenilinMusicLabelItaly”, съвместно с музикална компания “Старс Рекърдс”, представят първия сингъл и видеоклип на Алесия Д’андреа, предназначен специално за България. >

Песента се казва “8 oClockи е написана от самата Алесия. Същата песен е и последният неин сингъл в родната й страна Италия. Продуцентите от “RenilinMusicLabel – Italy” въвличат в избора си за нов сингъл на Алесия 250 радиостанции. Единодушният избор на всички е песента8 oClock. По този начин тя се сдобива и с видеоклип.

Видеоклипът е режисиран от Torcida Film, колектив от режисьори, писатели и дизайнери от цял свят, които работят за известни италиански и чужди артисти. Те са познати със своята оригиналност и винаги нови идеи, които създават уникални по себе си образи. Във видеото към “8 oClock” сенките на една стая, светлините на един прекрасен Рим в 8 часа вечерта, описват много добре вдъхновяващата атмосфера и духа на песента.

8 oClock”  е вторият видеоклип от едноименния албум “Alessia D’Andrea”, който излезе на 9 март и е  записан в Италия, Германия, Гърция, Канада и Обединеното Кралство посредством екип от професионалисти на най- високо ниво, които от пръв поглед се влюбиха в песента и подкрепиха проекта, като например: David Arch (Paul Mc Cartney, Robbie Williams, Joni Mitchell) от Англия, Steafan Hannigan (Loreena McKennith, Bjork, Depeche Mode) от Канада, Stephan Zeh (Lionel Richie, Phil Collins) и Florian Opahle (Jethro Tull, Greg Lake) от Германия. Съвсем скоро предстои издаването на албума и в България от музикална компания “Старс Рекърдс”. Продуцентите на Алесия работят и по интересен проект, представляващ колаборация между нея и една от най–големите звезди на българската поп музика. Въпросният проект се очертава като вторият сингъл на Алесия Д’андреа в България.

Алесиа Д’Андреа

Професионалната кариера на Алесиа Д’Андреа започва през 1996г, едва на 15 тя достига до финалната фаза на фестивала „Castrocaro”.

През 1997 печели наградата „Mia Martini”.

Всяка година успоредно с фестивала „Sanremo” се провежда форумът за нова музика- „PalaOmnitel”, където през 1998г пее и тя. Същата година е специален гост на наградите „Mia Martini”.

През 2000 излиза нейният CD сингъл „Alessia D’Andrea” издаден от Renilin Music Label.

През 2001 тя е един от финалистите на фестивала „San Marino” в република Сан Марино.
През юни 2001 става победител на второто издание на „Premio Recanti”, важна музикална награда за италиански композитори. Няколко месеца по- късно участва в една от най- известните италиански телевизионни програми на RAIUNO- „Sottovoce”.

През 2002 записва два нови сингъла „Respiri” и „Segnali D’Amore”.

През 2004 тя е специален гост на шоуто на Иън Андерсън (Jethro Tull) заедно с  Оркестъра на Театър Реджо ди Парма в Рим. На 17 септември същата година, записва „Locomotive Breath”, песен на Jethro Tull, в която лично Иън Андерсън се включва, свирейки на флейта.

През 2005 тя е един от шестимата финалисти на фестивала „Cornetto Free Music Festival” в Неапол.
През май 2005 под артистичния си псевдоним Андреа, тя подписва договор със звукозаписната компания DYI и записва сингъла „Time to Pray”, разпространен в страни от цял свят, като: Русия, Великобритания,Германия, Австрия, Испания, Румъния, Канада, Сингапур, Мексико, Нова Зеландия, Южна Африка и Австралия.
По- късно същата година подписва договор с „Ministry Of Sound” във Великобритания, така песента и се включва в „Clubbers Guide”.

През лятото на  2006, Алесиа участва във фестивала „HITY NA CZASIE” близо до Варшава, където изпълнява нейните два нови сингъла на живо, едновременно по радио ESKA и TVP2, пред повече от 100.000 души.

На 5 юли 2008 Алесиа е на една сцена  заедно с Jethro Tull по време на Pistola Blues Festival”, по случай четиридесетата им годишнина. Тя е единственият италиански гост на тяхното турне.

На 9 март 2009 излиза нейният нов албум Alessia D’Andrea”.

Алесиа Д’Андреа с нов албум

Единайсет песни с участието на международни музиканти. Албум, който подкрепя  кампанията „Rewrite The Future” („Да Пренапишем Бъдещето”) и е част от проекта „Save The Children” („Спаси Децата”).

Алесиа  Д’Андреа, един от най- интересните  гласове на днешната поп- рок музика, който ще ни изненада.

След получаване на двете награди „Mia Martini” и “Premio Recanti”,
сътрудничеството и с Иън Андерсън (от групата „Jethro Tull”), и успехът на нейният сингъл „Time To Pray” (DIY 2006), разпространен в страни от цял свят, Алесиа Д’Андреа издава едноименен албум с единайсет нови песни.

Музиката е записвана в Италия (Renilin Studios), Германия, Гърция, Канада и Великобритания с международното участие на музиканти, като Дейвид Арч, (свирил с Пол Макартни, Роби Уилямс, Джони Мичъл) от Великобритания, Стефан Ханиган, (свирил с Лорена Макенет, Бьорк, Депеш Мод) от Канада, Стефан Зех, (работил с Лайнъл Ричи и Фил Колинс) и Флориан Опал, (който свири с Джетро Тюл и Грег Лейк) от Германия. Всички тези артисти от първия миг се впечатляват от каузата и незабавно я подкрепят, допринасяйки за албума с огромен ентусиазъм.

Десет от единадесетте песни са написани от самата Алесиа Д’Андреа, а „Astradeni’s Lifetime” е написана от Теодор Зефкилис.

Но това не е всичко! Алесиа Д’Андреа решава да подкрепи проекта „Save The Children” и да го сподели с почитателите си, правейки ги част от каузата. Песента „Here He Comes” е посветена на историята на дете, отвлечено и принудено да се бие и да стане  малолетен войник. Една история за насилие и страдания. Към всяко копие от албума Алесиа залепя монета от 50 цента, като по този начин иска да провокира у всеки желание да участва в инициативата „Rewrite the future”(„Да Пренапишем Бъдещето”). Целта е да се помогне за социализирането и адаптирането на деца от цял свят, на които по някаква причина насилствено е било отнето детството. Към албума, феновете ще намерят прикрепено писмо написано лично от Алесиа, съдържащо нейната покана.

Виж хитовия клип:

Коментари (0)

Публикувано в на 12 октомври 2009 г.