„Истории за плач и за надежда“ – ТВ водещ пуска църковно четиво с онлайн видео и снимки

„Истории за плач и за надежда“ – ТВ водещ пуска църковно четиво

Водещият на предаването на БНТ „Вяра и общество” с нова книга

Тази сряда водещият на предаването на БНТ „Вяра и общество” Горан Благоев ще представи на специално събитие новата си книга, озаглавена „Истории за плач и за надежда”.

Книгата ще представи разнообразни истории за миналото и настоящето на българите и тяхната църква. Тя излиза по случай петия рожден ден на предаването „Вяра и общество”. В нея водещият Горан Благоев събира както исторически и публицистични статии, така и интервюта с духовни лидери и личности като българския патриарх Максим, вселенския патриарх Вартоломей, сръбския патриарх Павел и др. Всички те споделят своите откровения за живота и вярата, коментират темите за грехопадението, сближаването с католицизма и отстъплението от православието. В своята последна част книгата „Истории за плач и за надежда” ще представи на читателите и няколко есета, в които авторът разсъждава върху темите за вярата, за покрова на любовта и „живата” проповед.

Официалното събитие по повод премиерата на книгата ще се състои на 19-ти октомври от 18:30ч. в книжарница „Хеликон”, бул. „Цар Освободител”4.

Гледайте „Вяра и общество” всяка събота от 8:00ч. само по БНТ1!

Коментари (0)

Публикувано в на 19 октомври 2011 г.