Ирен Онтева – или звездната репортерка, която ще искаш да гледаш!

Ирен Онтева репортерства за Нова ТВ

Ще я гледаме идната седмица в централната емисия „Календар”

Понеделник: Печка, парно или климатик – това е въпросът

В условия на криза българите стават все по-пестеливи в разходите си. Всеки се опитва да харчи по-малко за сметки, за да има повече за храна. Има обаче нещо, за което няма как да се пести. Особено в студените зимни дни, които ни очакват. За да се топлят, хората пренебрегват факта, че в края на месеца ще плащат повече. И все пак, кой начин на отопление излиза най- изгодно?

Вторник: Кучета-водачи

Ирен ще посети единственото в България училище за кучета-водачи на незрящи хора. Десетки хиляди хора с увредено зрение у нас разчитат едва на 13 обучени кучета всяка година. Достатъчни ли са те и колко позната е тази услуга у нас?

Сряда: На празник в домовете за деца

Близо 3900 деца ще посрещнат празниците в социални институции. За по- голямата част и от тях обаче и тази Нова година ще започне на същото място, където са сега. Как минават дните в домовете за деца, лишени от родителска грижа?

Четвъртък: Винетки в края на годината

Справедливо ли е в края на календарната година да сме принудени да ползваме само годишни винетки. Причината – почти никъде не се продават дневни или седмични. Така еднодневно пътуване може да ни излезе със 67 лв. по-скъпо – толкова струва годишната винетка. Ирен ще се срещне с представители на Комисията за защита от дискриминация, които вече са се самосезирали по казуса. Трябва ли срокът на годишната винетка да изтича с края на годината?

Петък: Как се подготвят животните за зимата

Разходка в зоопарка и интервюта със слона Артайда, носорога Чико, малката Жужу и хипопотамите Норман и Цура…

Коментари (0)

Публикувано в на 30 октомври 2009 г.