iPhone 14 ще бъде iPhone 13S: шедьовърът на Стив Джобс кулминира, но Apple изгражда своя Max

Изглежда, че iPhone на Apple е достигнал своя връх. Поне според стандартния модел. Да, за първи път го чухте тук. Извънредни новини!

Сега, сериозно Знам, че ставам горещ, но преди да започнете да се паникьосвате, добрата новина е, че Tim Cook & Co. превъзхожда маркетинга, а Apple има несравнимо разпознаване на марката, така че милиони хора все още ще купуват. В IPhone 14. Но сега, към такива добри новини (течове и слухове) ...

Последният (официален) модел „S“ на Apple беше iPhone XS, който беше абсолютно същият като iPhone X. Оттогава изглежда, че компанията е научила важен урок за брандиране, така че получихме iPhone 11, iPhone 12 и iPhone 13. – Въпреки малките визуални разлики между последните два, моделът „S“ е пенсиониран. Разбира се, вече имаме този разговор. Въпреки това 2022 г. изглежда реална Прикрита „S година“. Vanilla за iPhone 14 и iPhone 14 Max. Отново нямаше да е Apple, ако компанията нямаше някои тънкости за привличане на купувачи.

И така, iPhone 14 ще бъде модел „iPhone 13S“, но нека да видим дали очакваните актуализации го правят жизнеспособна опция за тези с по-стари iPhone. Може би чакате по-евтин iPhone 13 или iPhone 15?

iPhone 14 е първият основен iPhone, който използва повторно стария процесор, но Apple ще се отърве от него

  • iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max са на разположение, за да получите чисто новия чип A16 Bionic
  • iPhone 14 и iPhone 14 Max за повторно използване на същия бионичен процесор A15, който се намира в линията iPhone 13

Това е Страхотен Новината, и непременно това също по-лошо Новини за тези, които искат евтини нови iPhone. Но! Не поради същите причини, които бихте очаквали… Първоначално A15 Bionic все още беше най-бързият чип на пазара от септември 2021 г. след няколко нови версии на Qualcomm и MediaTek. Така че ние знаем „бавен чип“. Аргументът не е важен за този ковчег.

Виждам, че Apple е готова да обърне нещата в своя полза. Въпреки че това не е потвърдено, очаквам Купертино да използва чипа iPhone 13 Pro за iPhone 14 и 14 Mac вместо iPhone 13 и iPhone 13 Mini.

Ако не знаете, технически, iPhone 13 Pro има SoC Различен И толкова по-добре Той използва повече GPU ядро ​​(деактивирано в стандартната версия), отколкото се намира на iPhone 13. Въпреки че това не прави разлика в използването в реалния свят, достатъчно е да се каже, че чипът в Apple iPhone 14 не е същият като в iPhone 13, дори когато става въпрос за повече работни задачи. Няма да е погрешно.

READ  Войната Русия-Украина: Най-новото - The New York Times

IPhone 14: 15-годишната креативност на Стив Джобс достига върхова производителност: Това ли е истинският проблем?

Да и не.

Въпреки че никога не сме виждали нов флагмански iPhone със стар чип, всъщност годишните печалби на процесорна мощност нямат толкова смисъл, колкото си мислите. Например, чипът A15 Bionic от серията iPhone 13 е само 7-10% по-бърз от A14 Bionic от серията iPhone 12, който е само със 7-10% по-бърз от своя предшественик A13 Bionic. 11.

Докато въртенето на iPhone 11-iPhone 12 варира от 7nm до 5nm и прави iPhone 12 по-ефективен, има големи разлики в производствения процес (поне в най-добрия случай). Въпреки това, косвено поради глобалния недостиг на чипове, iPhone 13 остана със същата 5nm обработка. Това е още по-объркващо, тъй като iPhone 13 успя да постигне още по-значителни печалби в производителността от своите предшественици поради по-големите батерии и промоцията на iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max. .

Като се има предвид това, едно нещо, което трябва да се притеснявате, когато става въпрос за процесора на iPhone 14, е дали този чип/телефон може да се наслади на същия брой актуализации на iOS като новия iPhone 14 Pro. 4nm SoC е сравним с 5nm SoC, открит на iPhone 13.

Ние знаем окончателния отговор на този въпрос след около пет години, когато Apple спре да изпраща актуализации на iPhone 13 и iPhone 14. Въпреки това, моето образовано предположение е, че Apple ще предложи iPhone 14 и iPhone 14 Max изцяло в същия брой. IOS актуализира iPhone 14 Pro, защото са идентични телефони, въпреки разликите в хардуера.

Въпреки това, важното нещо, което трябва да вземете, е:

  • По-старият SoC на iPhone 14 и iPhone 14 Mac все още ще бъде по-мощен от всеки друг чип (не на Apple) и ще ви осигури по-плавна производителност през следващите четири до пет години.
  • Стандартният iPhone (iPhone 14 и iPhone 14 Max) или iPhone, който повечето хора купуват, достигна своя връх. Върхова производителност – Тъй като Apple се опитва да го разграничи от своите Pro братя и сестри, компанията трябва да го повиши.

IPhone 14: Същият дизайн като преди, но за възстановяване на новия модел iPhone 14 Max

Другият очевиден фактор, който прави iPhone 14 iPhone 13S, е, че се очаква новият модел от 2022 г. да използва повторно същия стар дизайн, който видяхме от iPhone 12. 14 се очаква да запази прословутия връх, въпреки че е емблематичен и бавно излиза… Разбира се, тук е чисто новият модел iPhone 14 Max на Apple за съхранение на данни, който се очаква да започне от $900. На пръв поглед това може да няма смисъл, но заменя iPhone 13 mini, което слага край на Apple. Малък Малки телефонни опити.

READ  Тялото на Хилари Нелсън е намерено след смъртта на американски ски алпинист по време на пътуване до Непал

iPhone 14 Max ще има 6,7-инчов дисплей и значително по-голяма батерия от обикновения iPhone 14, който се очаква да запази своя 6,1-инчов екран. Въпреки че 14 Max не е съвсем нова концепция за Apple (те вече имат Pro Max iPhone), тя ще бъде напълно нова за тези, които го харесват. Платете по-малко и вземете повече.

Apple осъзнава необходимостта от телефони с по-големи екрани и по-големи батерии, което ви позволява да се наслаждавате на съдържание по-дълго и по-дълго. Така че не се съмнявам, че клиентите ще отговорят положително със своите долари. Всъщност не трябва да е изненада, че iPhone 14 Max ще стане най-продаваният модел iPhone 14 (особено ако Pro моделите са по-скъпи).

iPhone 14 и iPhone 14 Max получават новия стар хардуер за задна камера, но получават чисто новия 12MP селфи стрелец

Както бих искал да отбележа, Apple иска да „рециклира“ хардуера на iPhone, като вмести новия iPhone Vanilla и не очаквам тази година да бъде по-различна. По отношение на хардуера на камерата, iPhone 13 2020 заимства същите сензори от iPhone 12 Pro Mac и има смисъл, че iPhone 14 и iPhone 14 Max ще заемат основните и ултра-широкоъгълни камери на iPhone 13 Pro. .

Точно така – не iPhone 13, а iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max. Като цяло, това е добра новина за тези, които искат да закупят модела Vanilla iPhone 14 – той ще се радва на основно качество на хардуера на камерата. Разбира се, 2021 е основното качество, но все пакТъй като iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max получават чисто нови 48MP камери, причината, поради която Apple е толкова щедра към своите бюджетно ориентирани потребители, е, че благодарение на функции като Native 8K видеозапис, това ще бъде достатъчно, за да различи по-евтините. от по-скъпите модели. , Голям основен сензор и цялостни подробни снимки. Всички печелят. Ще се каже.

Изключение от правилото за рециклиране на хардуера на Apple са селфи камерите на iPhone 14 и iPhone 14 Max, за които се казва, че получават така необходимия ъпгрейд до чисто новия 12MP сензор с широка бленда f / 1.9 с автофокус. Това ще ви позволи да се съсредоточите върху себе си и приятелите си, докато правите снимки и видеоклипове, и ще подобрите качеството на слабото осветление.

READ  Главният прокурор на Тръмп, Уилям Бар, казва, че бившият президент няма „правна причина“ да пази секретни документи

Заключение: Искате ли да вземете iPhone 14 … iPhone 13, или … изчакайте iPhone 15?

Разбира се, iPhone 14 и iPhone 14 Max се придържат към същия стар прорез и се очаква да използват същия бионичен чип A15, който се намира на iPhone 13. Отново, прорезът ще осигури същия Face ID, който се намира на iPhone 14. Pro (харесвам или не харесвам това) и ще продължи да ви следи години напред, докато инсталираме 8-ядрен GPU A15 Bionic чип от iPhone 13 Pro.

Също така, камерите на iPhone 13 Pro все още са невероятни и се вписват добре с iPhone 14 на Apple за 800 долара. Освен това получавате чисто нов селфи стрелец – точно като на iPhone 14 Pro.

Благодарение на iPhone 14 Max се очаква животът на батерията на бюджетния iPhone да постави нови рекорди и се надявам милиони клиенти на iPhone да оценят това и да гласуват с кредитните си карти.

Вземете iPhone 13 вместо iPhone 14?

За тези, които искат да купуват iPhone на места като eBay, 2022 ще бъде вашата щастлива година, защото няма да пропуснете много. всичко Като изберете iPhone от миналата година.

Ако нов селфи шутър и големият iPhone 14 Max (с по-голяма батерия) не ви впечатляват, няма причина да не вземете iPhone 13 за по-малко от $200-400, в зависимост от сделката, която можете да намерите. Същият чип, почти същите камери, същия дизайн… Това не е бар за тези с ограничен бюджет.

Пропуснете iPhone 14 и изчакайте iPhone 15 (с USB-C)?

О, момче. Страхотен. Поне в моята книга.

След „течове“ и слухове, сега се очаква iPhone 15 да премине към USB-C (все още не е завършен) благодарение на новия европейски закон и това е най-голямата причина да изчакаме модела от 2023 г. Но става все по-добре…

Според доверен Dipster, Рос Йънг ще донесе на iPhone 15 нов дизайн с двойна дупка (подобен на iPhone 14 Pro), нов процесор (A16 може да е бионичен от iPhone 14 Pro) и много други. Ако все още не е изтекло и слухове… iPhone 15 се развива в съвсем различен звяр. Имам предвид … USB-C ?! Идвам!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.