Инжектират витамин Е в устните на миска, стига до болница с онлайн видео и снимки

Инжектират витамин Е в устните на миска, стига до болница

Козметичка вкара миска в болница

Шарлатанката Албена от кв. Орландовци сложила витамин Е в устните на хубавицата Александра Михайловска срещу 50 лева

Искате да се разкрасите и да направите устните си сочни и примамливи? Ще ви струва само 50 лева, ходене до столичния квартал „Орландовци” и… една седмица в болница. Точно това се случи с една от най-красивите български манекенки и претендентка за титлата „Мис България 2012” Александра Михайловска. Ослепителната брюнетка се свърза с екипа на потребителското предаване „Баркод” по TV7, за да разкаже за обезобразеното си лице.

В понеделник, 11 ноември, в 9:30 часа по TV7, водещият Васко Мавриков и репортерът Злати Йочев ще покажат разследването си по случая с козметичката Албена, която е сложила витамин Е в устните на Александра срещу 50 лв. и я е вкарала за седмица в болница с много тежки последствия. Пишман специалистката се оказа неоткриваема и не вдигна телефона си. Репортерът на предаването отиде да я потърси и в дома й, който е и неин кабинет. Настойчивостта му не беше наградена със среща с Албена, но екипът на „Баркод” продължава издирването й. Пред Злати Йочев хубавата Александра разказва, че е разбрала от приятелка за процедурата и е решила да си инжектира витамин Е в устните за скромната сума от 50 лв. Отишла в кв. Орландовци, за да намери Албена, която освен козметик е и фризьор и маникюрист. Няколко дни след процедурата устните на Александра се подуват сериозно, деформира се и цялото й лице. Отива на лекар и веднага я приемат в кожното отделение на Александровска болница. За щастие се оказва, че е отишла навреме и възпалението не е в застрашителни размери, но е приета за лечение и лежи в здравното заведение цяла седмица, докато се стабилизира. Пред репортера на „Баркод” Александра разказва, че лекарите в болницата са й показали снимки на момичета, които са били с опасност за живота след подобна интервенция. Това я провокира да потърси справедливост и да даде гласност на случилото се, за да не се подлъжат и други момичета като нея.

В студиото гост на водещия Васко Мавриков ще бъде дерматологът д-р Мадлен Кокева. „Момичето има късмет. След подобна интервенция има случаи на момичета със сериозно увредено здраве, подуване на шията и гърдите, дори с опасност за живота”, коментира тревожния случай специалистът. Д-р Кокева допълва, че витамин Е е полезен за външна употреба, но не трябва да се инжектира в меките тъкани. „Това е мастно вещество, което предизвиква грануломи”, алармира за опасностите дерматологът. Същата е ситуацията и с широкоразпространения силикон. Това вещество също е от групата на мастните витамини. Силиконовото олио е забранено в САЩ и Европа за инжектиране в меките тъкани и подобна процедура се прави само в Латинска Америка. Предимството на силикона е, че има дълготраен ефект, но с времето тъканите се променят, а силиконът не може да следва тези промени и деформира тъканите. Водещият Васко Мавриков е поканил и Мариана Маринова, организатор на конкурсите „Мис Силикон”, за да представи и другата гледна точка. „Аз имам такова силиконова олио в устните, вече  повече от 6 години, но го е слагал известен  хирург”, контрира Маринова. Доктор Мадлен Кокева ще обърне внимание на още един голям проблем с естетичната хирургия у нас: „В България няма норми в тази сфера, няма определена възраст, на която да започнеш да си правиш корекции. Въпрос на морал на лекаря е”, заявява дерматологът. Нейният съвет е да се търси винаги специалист и да се проверява материалът, който се поставя, да е качествен и със сертификат.

Какво още трябва да знаете за силикона, опасностите от инжектиране на различни вещества в меките тъкани, с цел разкрасяване и съвети от специалист може да научите само в предаването „Баркод”, този понеделник, 11 ноември, от 9:30 часа, само по TV7.

Гледай видео запис от предаването онлайн

Коментари (0)

Публикувано в на 10 ноември 2013 г.