Интелектуалци нагъват свинско в „Черешката на тортата“!

Интелектуална седмица в „Черешката на тортата”

Новият 12-и минисезон в „Черешката на тортата” започва алтернативно – с портокаловото момиче Ваня Щерева. Авторката на „Образцов дом” и „Любовни упражнения” подготви за гостите си истинска домашна пита, бамя с доматен сос, чушки с чесън, пилешко по специална нейна рецепта и домашно тирамису. Гостите се забавляваха, а Андрей Слабаков демонстрира един неподозиран талант – гледане на карти.

Много от храната остана, твърдият алкохол свърши, а Ваня беше подготвила няколко изненади – показа титлите си за красота, които е печелила, опита се да направи пластична операция на част от гостите и накрая подари на всеки гост по една кукла-ангел, лично направена от нея. И от първата вечер гостите не искаха да си тръгват. Как успя Ваня да ги изгони и изобщо успя ли, ще разберем в понеделник, 22 август.

Вторникът се падна Андрей Слабаков, който домакинства в къщата на тъща му в Бояна. Въпреки че се беше зарекъл, че ще има предимно пиене, той сготви няколко доста калорични неща. Най-лекото беше салата, предястията бяха с много майонеза, яйца и свинско. Както каза Ваня Щерева: „От Андрей очаквам дори в десерта да има свинско”.

При режисьора пиенето не свърши, много от яденето се изяде, а накрая изненадата беше гостите да напишат част от едно общо стихотворение. Резултатът беше учудващо добър. На вечерята водещият на „Аз обичам България” разкри още един свой талант – да пее, а Стенли и Митко Павлов поспориха на тема поп-фолк и стойностите на този тип музика.

Стенли посрещна останалите „черешки” в сряда на язовир Сопот до Тетевен. Изпълнителят на „Обсебен” пазарува истински домашни продукти – домашно мляко, овче сирене и баклава от свой приятели помаци, налови риба за вечерта и украси брега със свещи. Гостите пътуваха към Тетевен без да подозират, че една от изненадите е пътуване с лодка до мястото на вечерята. На трапезата ги чакаше храна колкото за цяла седмица, а те за първа вечер повече ядоха, отколкото пиха…

Мис България Свят 2001 посрещна гостите си в четвъртия ден с екзотично меню. Таня Карабелова приготви салата с рукола, предястие с пъпеш, ананс и прошуто, основното беше сьомга и отделно – пържоли с лук, а за десерт шоколадово фондю.

Красавицата представи пред камерата 3-месечната си дъщеря, която е основното й занимание през последните месеци. На вечерята черешката на тортата бе инструктор по фън шуй. Гостите разбраха къде им е силната енергия и дали питиетата им са с подходяща енергия за тях.

Митко Павлов, в петък, приготви любимите си люти чушки с много чесън, и два вида пържена риба. Специално заради Стенли, тъй като той е против поп-фолка, тв водещият покани за своя изненада ромски певец, който изпълни известни цигански песни. На финала на тази седмица имаше една много оспорвана битка за титлата „Перфектен домакин”…

Видео запис от интелектуарната седмица (епизоди 56 – 60):

Коментари (1)

Публикувано в на 20 август 2011 г.