Имаш идея? Нямаш пари? Намери си бизнес ангел с bTV Репортерите!

Бизнес ангелите” – репортаж на Димитър Анестев – тази неделя, 19.30 часа, по bTV

Темата в „bTV Репортерите” тази неделя от 19,30 часа са бизнес ангелите или как състоятелни физически лица инвестират в чужди бизнес идеи и подпомагат с пари и менторство стартиращи малки предприятия.

Репортерът Димитър Анестев и операторът Михаил Кръстев ще  покажат един успешен български пример. Така наречените ангелски инвестиции са изключително разпространени и наложени в Съединените щати и в Западна Европа. Миналата година в САЩ този тип инвестиции се оценяват за около 20 милиарда долара.

В България този модел на предприемаческо финансиране все още не е толкова популярен. Затова и у нас този тип успешни примери се броят на пръсти. Преимуществото при бизнес ангелите е, че те инвестират в един човек или тепърва заработваща малка фирма само срещу придобиването на дялово участие. Условието е едно – насреща да стои обещаващ и печеливш проект, защитен от амбициозен предприемач.

Бизнес ангелите са предпочитан начин за започване на предприемаческа дейност, защото банките се въздържат да кредитират малки фирми без добра кредитна история и доказани пред данъчните власти обороти с печалби. Не всеки предприемач с гениален бизнес и обещаващ проект има спестявания или имот, който да ипотекира. За много млади предприемачи бизнес ангелите са единствената реална алтернатива да започнат бизнес.  Тези и повече подробности – тази неделя, 19.30 часа по bTV.

Коментари (0)

Публикувано в на 22 май 2010 г.