Илиана Раева и Наско Сираков организират лъскав светски бал

Илияна Раева кани световен хореограф  за пролетния си бал

Едно от очакваните събития през тази пролет – Приказния Танцов Бал, организиран съвместно от Dance Academy и Илияна Раева и Наско Сираков, се отлага с близо месец. Новата дата е 22 май, мястото е същото  –  Балната зала на Правец Ризорт  голф&спа.

Луксозният хотел ще приюти част от българския хай-лайф на 22 и 23 май, тъй като в куверта е включена и нощувка. Участниците в бала ще се насладят на изискана гурме вечеря, невероятен водещ на вечерта в лицето на уникалния Димитър Рачков и, разбира се, безкрайни танци и шоу, подготвено от специалния гост на вечерта  – световният хоерограф Ерик Лалта!

Именно неговото присъствие е една от причините за отлагане на събитието за месец май. Ангажимент в Холандия през април е причината Ерик да не може да присъства у нас за Приказния Бал.  Именно той ще бъде официалният хореограф на вечерта, а опитът му в създаването на бляскави танцови шоута по цялото земно кълбо е безценен за организаторите.

Танцьор, хореограф и танцов режисьор, Ерик Лалта е роден в Суринам, което логично предопределя страстта му към буйните  латиноамерикански танци. Скорoстната му кариера на танцьор и хореограф го отвежда съвсем млад в Холандия, където основно работи и досега. След северната страна господин Лалта се насочва доста по на юг – към безгранично богатия Дубай. И там той създава своя танцова трупа и поставя бляскави танцови шоута.

В момента Ерик не се задържа дълго на едно място – твори в Европа и света, а наскоро беше поканен и като гостуващ преподавател в Dance Academy София. Идеята е да създаде групи за бални и латиноамерикански танци, салса, jazz и contemporary, като  обучението включва  часове по хореография.

В момента част от потвърдилите присъствие на Бала се подготвят в Академията, където получават персонални уроци по бални танци. Допълнителният месец  ще предостави тази възможност на още желаещи, които  по-трудно могат да отделят време за танцови уроци.

Самите Илиана Раева и Наско Сираков възнамеряват да направят това с цел опресняване на уменията си за Бала. Много от близките им приятели са сред заявили участие в уникалното събитие.

Коментари (0)

Публикувано в на 21 април 2010 г.