I LIKE FEST (АЙЛЯК ФЕСТ) – безплатно на площада в Пловдив!

I LIKE FEST (АЙЛЯК ФЕСТ) ще превърне Пловдив в сцена на свободното изкуство!

На 3 септември 2011 г. започва пловдивският I LIKE FEST (АЙЛЯК ФЕСТ)! Фестивалът ще се проведе за втора година с подкрепата на общината, а целта на организаторите е да превърне събитието във форум на изкуството във всичките му форми.

По време на фестивала представители на различни видове изкуство, стилове музика и „workshop“ & „handmade“ програми ще обединят своята публика в Пловдив. Тази година I LIKE FEST ще посрещне пловдивчани и гостите на града с танцьори, пътуващи артисти, „body art“, изложби и музиката на съвременни български банди (ска, реге и рок).

„Айляк” е състояние на свобода и безгрижие, състояние на спокойствие, провокирано от позитивни усещания. Това състояние е много характерно за  Пловдив и затова предизвикваме всички, които искат да излязат от ритъма на ежедневието да дойдат и да се почувстват наистина „айляк!” – твърдят организаторите и обещават незабравими преживявания и много усмивки на посетителите!

I LIKE FEST ще се проведе на централния площад в Пловдив и е безплатен за всички, които искат чрез изкуството да видят и намерят красотата!

А ето и програмата:

03. 09.2011

11:00ч.
DJ: DUB MISSION
B-MASTA
SHAKA-BO
MASH UP

11:00ч. – 15:00ч.
FREE SPACE:
CUMBO CIRCUS
handmade KASHE DESIGN
workshop – пой – TONY HAPPY ART
workshop – drum circle
draw by TSVETAN UZUNOV

15:00ч.
BODY ART SHOW BY MISHEL

16:00ч.
ПАНТАРЕЙ – СТУДИО ЗА ПАНТОМИМА И ПЛАСТИКА /откъси от спектакли/

16:30ч.
КОМПАНИЯ „ФРИДА“ / откъси от спектакли /

17:00ч.
BANDS:
ACOUSTIC SOUL
SPLASH DAMAGE
LOKMARUHU
DEFAULT

23:00ч.
JAM SESSION


http://ilikefest.blogspot.com/

Кратка информация за някои от групите, които ще свирят на I LIKE FEST:

ACOUSTIC SOUL

Трио, което интерпретира различни джаз стандарти с инструменти като мелодика, кахон и китара. Това е сравнително нова група /от края на 2010/, която вече има изяви в почти всички клубове с музикална сцена в София и в страната. Членовете й са добре познати на българската публика:

Петър Йорданов /Бъни/ – кахон ОРАТНИЦА, RUMBA AFICIONADO

Иван Стилянов – китара

Илко Градев – мелодика AHEAD, Калин Вельов PROJECT и др.

LOKMARUHU

Началото на Локмариху (locMaruhu) датира от преди повече от 10 години. Басистът Боби и барабаниста Пепи се събират в култовата банда „Ербап“ (с китариста Васко Смоков (екс Kozza Mostra, В.И.Г. „Естрада“ и др) и Александър Георгиев („Илюжън“, „Безнадежност“, „Пролетарии“ ). След годишно вилнеене по софийските сцени, бандата се разпада и Боби и Пепи започват да свирят в различни групи, но през цялото време репетират и отделно само двамата. Някъде 2006, сформират проекта BARABASS, отново само двамата. 2007се намират с китариста Митко („Глоба“) по обява във форума на muzikant.org, и започват да свирят кавъри на PRIMUS за да се сработят и усетят.

След дълъг и труден период на търсене на четвъртият човек, през който не малко хора се опитват дa надвикат инструментите, намират лицето Иван Гатев ( „Saltriver“, „Milestones“), който застава смело отпред на заформилата се формация.Отново следва вилнеене по софийските (и не само) сцени, както и участия на конкурси и фестивали. От участието на фестивала на muzikant.org, са видеата, които присъстват в този сайт. ЛокМаруху са група, съставена от 4 ярки индивидуалности и това е тяхната сила.

Твърдят че музиката им „на нищо не прилича“ т.е. определят себе си като „музикален халюциноген“, от където идва и името им.

Иван Гатев – вокал SALTRIVER, MILESTONES

Димитър Манев – китара GLOBA

Борислав Рашков – бас SVETLIO and the LEGENDS, ERBAP

Петър Александров – барабани KOZZA MOSTRA, SVETLIO and the LEGENDS

DEFAULT

DEFAULT са рок алтернатив банда от София. Те се сформират като група през пролетта на 2009г. През лятото на 2010 свирят на „JACK DANIEL`S stage“ на фестивала SPIRIT OF BURGAS. Членовете на тази банда са добре познати от други проекти. В момента DEFAULT подготвят записването на нов албум.

НИНО – вокал

Мартин Митков – бас

Мартин Пенев – китара

Мирослав Ангелов – китара

Илиян Велев – барабани

Коментари (0)

Публикувано в на 29 август 2011 г.