Hyundai разкрива Ioniq 6 EV, „електрифициран стримлайнер“

Ново електрическо превозно средство Hyundai Motor Седан с уникален балон дизайн.

Южнокорейският автомобилен производител представи Ioniq 6 в сряда вечерта като „електрифициран рационализатор“, намек към неговия аеродинамичен дизайн, с който американците може да са запознати от дизайна на ремаркето Airstream. Това е голяма промяна в стила от добре приетия Ioniq 5 EV, който беше пуснат в продажба по-рано тази година.

В момента Hyundai продава втория най-много електромобили в САЩ след Tesla.

„Всяко превозно средство Ioniq има различен дизайнерски характер… Всички искаме нашите дизайнери винаги да се свързват с клиентите на емоционално ниво“, каза SangYup Lee, изпълнителен вицепрезидент и ръководител на Hyundai Design, по време на виртуално медийно събитие.

Очаква се Hyundai да започне производство на автомобили във фабрика в Южна Корея през третото тримесечие. Той ще бъде пуснат в продажба в САЩ през първото тримесечие на следващата година.

Цената на автомобила не е обявена.

Въз основа на глобалните стандарти Hyundai очаква автомобилът да достигне 610 километра (380 мили) с едно зареждане. Тези тестови стандарти обаче се различават от тези в САЩ, което означава, че прагът на САЩ ще бъде различен.

Интериорът на автомобила включва два 12-инчови екрана за информация и забавление на водача.

Ioniq 6 ще бъде третото изцяло електрическо превозно средство в САЩ под марката Hyundai, след кросоувърите Kona и Ioniq 5. Южнокорейският автомобилен производител също притежава Kia, но марките работят независимо в Съединените щати

Фирмата за индустриални проучвания LMC Automotive очаква Hyundai, включително Kia и нейната луксозна марка Genesis, да продадат вторите най-големи електромобили в САЩ тази година, надминавайки доставката на Tesla от повече от 936 000 електромобила в световен мащаб миналата година (компанията не разпредели доставките си по региони ).

READ  Сара Полин обяви, че ще се кандидатира за избирателния район на Камарата на представителите на САЩ от Аляска

През първите шест месеца на годината автоматизирани съобщения докладиМарките Hyundai, Kia и Genesis са продали общо 34 518 EV в САЩ – зад продажбите на Tesla, според доклада, но пред 22 979 EV продажби. Форд Мотор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.