Hyundai разкрива Ioniq 6 EV, „електрифициран стримлайнер“

Ново електрическо превозно средство Hyundai Motor Седан с уникален балон дизайн.

Южнокорейският автомобилен производител представи Ioniq 6 в сряда вечерта като „електрифициран рационализатор“, намек към неговия аеродинамичен дизайн, с който американците може да са запознати от дизайна на ремаркето Airstream. Това е голяма промяна в стила от добре приетия Ioniq 5 EV, който беше пуснат в продажба по-рано тази година.

В момента Hyundai продава втория най-много електромобили в САЩ след Tesla.

„Всяко превозно средство Ioniq има различен дизайнерски характер… Всички искаме нашите дизайнери винаги да се свързват с клиентите на емоционално ниво“, каза SangYup Lee, изпълнителен вицепрезидент и ръководител на Hyundai Design, по време на виртуално медийно събитие.

Очаква се Hyundai да започне производство на автомобили във фабрика в Южна Корея през третото тримесечие. Той ще бъде пуснат в продажба в САЩ през първото тримесечие на следващата година.

Цената на автомобила не е обявена.

Въз основа на глобалните стандарти Hyundai очаква автомобилът да достигне 610 километра (380 мили) с едно зареждане. Тези тестови стандарти обаче се различават от тези в САЩ, което означава, че прагът на САЩ ще бъде различен.

Интериорът на автомобила включва два 12-инчови екрана за информация и забавление на водача.

Ioniq 6 ще бъде третото изцяло електрическо превозно средство в САЩ под марката Hyundai, след кросоувърите Kona и Ioniq 5. Южнокорейският автомобилен производител също притежава Kia, но марките работят независимо в Съединените щати

Фирмата за индустриални проучвания LMC Automotive очаква Hyundai, включително Kia и нейната луксозна марка Genesis, да продадат вторите най-големи електромобили в САЩ тази година, надминавайки доставката на Tesla от повече от 936 000 електромобила в световен мащаб миналата година (компанията не разпредели доставките си по региони ).

READ  Класиране на US Open 2022: отразяване на живо, днешни голф резултати, актуализации от кръг 1 в The Country Club

През първите шест месеца на годината автоматизирани съобщения докладиМарките Hyundai, Kia и Genesis са продали общо 34 518 EV в САЩ – зад продажбите на Tesla, според доклада, но пред 22 979 EV продажби. Форд Мотор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.