Христина Караколева печели Царица на Розата – Карлово

16-годишната Христина е Царица на Розата – Карлово 2017

Христина Караколева е новата Царица на Розата – Карлово 2017 година. 16-годишната карловка бе избрана на традиционния конкурс-спектакъл, който се проведе снощи, 10.05.2017 г., в зрителната зала на НЧ “Васил Левски – 1861 г”. 13 прекрасни девойки се бориха за титлата тази година. Специалният гост и председател на журито бе “Мис България 1995-та” – Жени Калканджиева, президент на модна агенция “Визаж”.

Христина е ученичка от СУ „Васил Левски”, владее отлично английски език, активно се занимава с триатлон и е атлет в Националния отбор по триатлон на България, както и помощник-треньор по плуване. Новоизбраната Царица на розата ще бъде главното действащо лице в предстоящия Празник на Розата, който ще се проведе на 27 май в Карлово. Следващите 12 месеца тя ще бъде красивия символ на Карловската розова долина.

Заместник-кметът на община Карлово Антон Минев връчи на победителката истинска роза със златно покритие. Христина получи и уникален китайски сувенир от Българо-китайската асоциация за бизнес развитие.

Първа подгласничка на Царицата е Владимира Чомакова 18-годишна, ученичка в СУ “Христо Проданов”. Владимира спечели и „Наградата на публиката”. Втора подгласничка е Цветелина Маркова 18-годишна, учи в град Пловдив. За доброто настроение на публиката се погрижиха певицата Нели Петкова и балет “Ера” от гр. Пловдив, а водещ бе актьорът и режисьор Стефан Спасов.

Спонсори на конкурса са модна къща “Бандерол”, салон за красота “Лейди”, “Мишел Интернационал” ЕООД, “Българска роза” АД, Първа инвестиционна банка – клон Карлово, фондация “Биоселена”, Изи кредит, Ти амо фешън, Елит Авто и Българо-китайската асоциация за бизнес развитие.

Снимки от церемонията –

На снимките:
Христина Караколева е Царица на Розата – Карлово 2017, снимка Община Карлово
Претендентките заедно с Жени Калканджиева и Катя Стайкова от Българо-китайската асоциация за бизнес развитие
3 и 4 снимки: Българо-китайската асоциация за бизнес развитие връчи уникален китайски сувенир на Христина
5. Заместник-кметът на община Карлово Антон Минев връчи на победителката истинска роза със златно покритие, снимка Община Карлово

Коментари (0)

Публикувано в на 11 май 2017 г.