Хора спасяват бедстващи птици – bTV Репортерите

Марина Евгениева представя „Спасена пролет” тази събота в bTV Репортерите

История за бедстващите в снега щъркели и техните спасители

Марина Евгениева разказва тази събота в bTV репортерите история за великодушие, адекватна и навременна помощ, която хората в силистренско оказват на бедстващите в снега щъркели.

Почти 80% от популацията на европейските бели щъркели всяка година минава през България. Тази пролет постави на изпитание не само търпението на всички нас, които чакахме по-топли дни, но още повече на пернатите, чийто живот зависи от благоприятните условия на климата. Част от птиците, прелитащи през Североизточна България, се оказаха в бедствено положение и се наложи в спасяването им да се намесят хората.

В bTV Репортерите тази събота Марина Евгениева и операторът Красимир Първанов ще запознават отблизо зрителите на bTV с бедстващите птици и хората, които се погрижиха за тях. Филмът „Спасена пролет” показва великодушните и навременни действия на хората от силистренско, които бяха аплодирани от цяла България. Историята с щастлив край проследява как изненаданите от внезапния сняг прелетни птици бяха спасени и освободени, и вече вероятно са при половинките си в своите гнезда.

Гледай видео запис от предаването онлайн

Коментари (0)

Публикувано в на 30 март 2018 г.