Хомеопатична медицина при настинка и грип

В сезона на грипните епидемии „Духът на здравето“ ви е подготвил доза хомеопатична медицина

В сезона на грипните епидемии „Духът на здравето“ ви е подготвил доза хомеопатична медицина при настинка и грип – полезни съвети от специалиста д-р Василка Юрукова. И как здравният статус на силните на деня се отразява върху държавническите решения и защо властта променя психиката – здравно-историческа дисекция на световни и родни лидери с д-р Тотко Найденов.

Защо да използваме хомеопатия при настинки и грип и колко ефикасен е този метод на лачение? Разговор в студиото с д-р Василка Юрукова – специалист по вътрешни болести и хомеопатия, преподавател по хомеопатия в България и САЩ.

Принципът на действие и начинът на приготвяне на хомеопатичните лекарства е много по-различен от този на стандартните. Хомеопатичните средства се предписват спрямо конкретните оплаквания, които има пациентът и конкретните симптоми, които вижда лекарят – вид на пациента, активност, жажда, температура, усещания на тялото по време на самата вирусна инфекция. Всичко това се анализира и се предписват индивидуално подбрани хомеопатични лекарства, които съответстват на всяка отделна картина на пациента с грип, тъй като вирусът може да е един и същ, но не всички боледуваме по един и същ начин. Според хомеопатията и други холистични методи на лечение всеки организъм трябва от време на време да настива, т.е. да реагира с висока температура, със симптоми на грип или настинка. Това е проверка за имунната система. Тогава, когато години наред човек не вдига температура или не се разболява от остри заболявания, би следвало да му се обърне повече специално внимание като пациент, отколкото на онзи, който по-често боледува. Разбира се, има златна среда. Няколко пъти в годината е норма, а ако настинките зачестят – значи имунната система има нужда от подкрепа и лечение. Как хомеопатията ни помага?

Редно ли е да знаем всичко за здравето на хората, които избираме за управляващи и какво се крие зад диагнозите на политическите лидери? Здравословен анализ по темата ще направи д-р Тотко Найденов – лекар, публицист и автор на над 30 книги на здравна тематика. В интересният ни разговор, търсим отговори на въпроса как властта променя човека и защо лидерите, които не са болни в обичайния смисъл на думата, имат свойството да развиват така наречения от Дейвид Оуен – синдром на хюбриса. Терминът хюбрис означава преди всичко дързост, после надценяване, накрая и самообожествяване. Или накратко – да загубиш реална представа кой си, откъде идваш, какво можеш и за какво си призван.

Бъдете с „Духът на здравето”, неделя, точно в 7.

Гледай видео запис от предаването онлайн

Коментари (0)

Публикувано в на 17 януари 2014 г.