Холивуд отново гостува по „Нова“ – не бива да пропускаш тези филми!

Акценти от филмовата програма на Нова ТВ за събота и неделя, 24 и 25 април 2010

24 април,събота, 23.10 часа
Таен прозорец (Secret Window)
2004 / САЩ
Режисьор: Дейвид Койп
В ролите: Тимъти Хътън, Джони Деп, Джон Туртуро, Мария Бело, Чарълс С. Дътън, Винг Рейнс и др.
Жанр: Трилър

Това, което лесно можеше да се превърне в посредствена екранизация на поредния роман на Стивън Кинг, придобива стойност, благодарение на Джони Деп, който изглежда се намира в период на възход в кариерата си. Находчивият актьор влива ободрителна струя въздух в „Тайният прозорец“ с игривостта си и суховатия хумористичен апломб, като прави психотрилъра по-интересен.

В своя трети проект зад камерата сценаристът Кьоп („Паник стая“) е създал освежаващ старомоден трилър, който предпочита да разиграва епизодите си с графично представено насилие извън кадър.

Изпаднал в самосъжаление, инерция и блокаж след разпадането на брака си, иначе добрият писател Морт е разтърсен до дъното на душата си от обвиненята на непознатия Джон Шутър в плагиатство. От разговори между Морт и бившата му жена Ейми разбираме, че и в миналото той е имал проблеми с плагиатство, алкохолизъм и психологическа неустойчивост.

Въпреки ехото от „Мизъри“ – действието се развива в усамотена хижа, а главният герой е писател, историята напомня и за „Сиянието“ в създаването на хроника на мъж, който става все по-неуравновесен, все по-често говори на себе си и се оставя на демоните в главата си.

25 април, неделя, 12.00 часа
МВП 2: Маймунски Вертикални Постижения (MVP 2 : Most Vertical Primate)
2001 / САЩ
Режисьор: Робърт Винс
В ролите: Джейн Соуърби, Дейвид Кейн, Тони Алкалтар, Камерън Банкрофт, Рей Галети, Трой Рупташ, Фред Кийтинг и др.
Жанр: Комедия

Обичливият Джак е изхвърлен от отбора по хокей и трябва да замине, след като бива несправедливо обвинен в лошо поведение в лигата. Джак се озовава в града, където се сприятелява с Бен – бездомен скейтбордист, и Оли – собственик на магазин за кънки. Джак се оказва доста добър в скейтборда и не след дълго двамата с Бен участват в аматьорски състезания из цялата страна.

Коментари (0)

Публикувано в на 12 април 2010 г.