Хип-хоп шоу с Мартен и Жлъч от Радио София

Мартен и Жлъч представят Хип-Хоп в ефира на Радио София

Няма лъжа! В Деня на шегата 1 април стартира „60/02“ – първото предаване за Хип-Хоп култура в национална електронна медия. Всяка неделя от 22.00 ч. по Радио София на БНР Мартен и Жлъч ще разнищят в детайл цялата субкултура наречена Хип-Хоп.

Един от най-емблематичните диджеи у нас се съюзява с господаря на римата, за да представят Хип-Хопа – течение, което възниква през 60-те и 70-те години в Ню Йорк, в средите на афро и латиноамериканците. Понятието е построено върху четири елемента: диджействане, графити, брейк танца и рапиране. Сред неговите разклонения са бийтбоксът, характерно обличане и специфичен жаргон.

Предаването на Мартен и Жлъч ще е с продължителност 60 минути, ще се излъчва на живо от София (оттам и референцията 02 – телефонен код на столицата).

Освен към най-новите тенденции в стила, водещите ще се обърнат и към „Златният век на хип-хопа“ (1986 – 1992) пълен с фънк, бунт и секс – нещо, което е белязало завинаги живота им.

Очаквайте и импровизирано рапиране (freestyle) на гости с ЖЛЪЧ, както и живи изпълнения на банди, продуценти и бийтмейкъри от ранга на DAYO, Rawlnad, Гена, TromBobby и много други.

Диджей Мартен призовава съвсем сериозно: „Слушайте всяка неделя Радио София от 22.00 ч.! Започваме на 1 април. По този начин ще попаднете на единствената национална електронна медия с предаване за Хип-Хоп културата“.

Слушай предаването онлайн

Коментари (0)

Публикувано в на 29 март 2018 г.