„Хари Потър и Ордена на феникса“ и още хитове по bTV – видео

Акценти от филмовата програма на bTV за събота и неделя, 3 и 4 декември 2011 г.

СЪБОТА, 3 декември
15:00 ЧАСА
Къщата на езерото
Оригинално заглавие: Lake House (САЩ, 2006 г.)
Жарн: драма, романтимен, мистъри
Режисьор: Алехандро Агрести
В ролите: Киану Рийвс, Сандра Бълок, Дилан Уолш, Кристофър Плъмър

Гледай видео анонс онлайн

Сандра Бълок и Киану Рийвс се събират отново на снимачната площадка, за да вземат участие в тази романтична история за двама души, чиято любов е толкова силна, че успява да надмогне страностите на времето, в което всеки един от тях живее.

Самотната д-р Кейт Фостър води кореспонденция с архитекта Алекс Уилър, която за кратко време прераства в нещо повече от обикновено приятелство. Скоро те разбират, че живеят в една и съща дата, но с две години разлика. При него годината е 2004, а при нея – 2006. Без да разбират как се е случило всичко това, те започват да търсят отговор на мистерията, която стои зад необикновения им романс. Това търсене може да разруши връзката им, но може и да осъществи мечтата им да се видят наживо.

20:00 ЧАСА
Хари Потър и Ордена на феникса
Оригинално заглавие: Harry Potter and the Order of the Phoenix (САЩ, 2007 г.)
Жанр: приключенски, фентъзи
Режисьор: Дейвид Йейтс
В ролите: Даниел Радклиф, Рупърт Гринт, Ема Уотсън, Хелена Бонам Картър, Дейвид Брадли, Роби Колтрейн, Уоруик Дейвис

Гледай видео анонс онлайн

Лятото минава и когато Хари се завръща в „Хогуортс” той рабзира, че Обществото на магьосниците продължава да отрича, че Волдемор се е завърнал; министерството на магията вярва, че Дъмбълдор лъже и на всичко отгоре е назначен нов преподавател по Защита срещу черни изкуства. Цялото общество на магьосници се оказва в смъртна опастност, а бъдещето на магията зависи от Хари Потър и Ордена на феникса.

Новият преподавател, назначен от министерството, професор Долорес Ъмбридж оставя младите магьосници неподготвени да се защитят срещу тъмните сили, които заплашват тях и цялото общество на магьосниците. Това провокира Хармаяни и Рон да притиснат Хари и да го накарат да действа. Хари започва да се среща тайно с малка група студенти, които се наричат „Армията на Дъмбълдор” и заедно с тайния орден, носещ името „Орденът на феникс”, започват да подготвят младите магьосници за предстоящата битка.

00:30 ЧАСА
Пришълецът срещу Хищникът
Оригинално заглавие: Alien vs. Predator (САЩ, 2004 г.)
Жанр: Екшън, Ужаси, Фантастика
Режисьор: Пол Андерсън
В ролите: Санаа Латан, Раул Бова, Ланс Хенриксен

Гледай видео анонс онлайн

Експедиция от археолози е изпратена да проучи топлинни вълни, идващи под замръзналия континент. Те откриват древна пирамида на ацтеките в ледовете на Антарктика. Проблемът е, че около пирамидата има извънземен свят. На същото място се появяват и петима хищници, които искат да завземат пирамидата, принадлежала на предците им. Започва война за покоряване на планетата Земя, като хората нямат никакъв шанс да спечелят…

НЕДЕЛЯ, 4 декември
12:30 ЧАСА
Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена
Оригинално заглавие: Lord of the Rings : The Fellowship of the Ring (САЩ, 2001 г.)
Жанр: приключенски, фентъзи
Режисьор: Питър Джаксън
В ролите: Илайджа Ууд, Ян МакКелън, Лив Тейлър, Виго Мортенсен, Шон Остин, Кейт Бланшет, Джон Рийс, Били Бойс, Доминик Манаган, Орландо Блуум

Гледай видео анонс онлайн

В първата част на шедьовъра на Дж.Р.Р. Толкин „Властелинът на пръстените”, младият хобит Фродо Бегинс наследява необикновен златен пръстен. Той знае, че пръстенът притежава необикновена сила, но не и че само той може да носи тайната на оцеляването или поробването на целия свят.

И ето как Фродо, в компанията на магьосник, елф, джудже, двама мъже и трима хобити, трябва да се превърне в най-големия герой, който светът някога е имал и да спаси земята и хората, които обича.

Филмът е носител на 4 награди „Оскар” за най-добра кинематография, за специални и визуални ефекти, грим и музика. Това е и филмът с най-много номинации на Академията за 2001г.

22:30 ЧАСА
Супермен се завръща
Оригинално заглавие: Superman Returns (САЩ, 2006 г.)
Жанр: приключенски, криминален, драма, фентъзи
Режисьор: Браян Сингър
В ролите: Брандан Рут, Кевин Спейси, Кейт Босуорт, Джеймс МАрсден, Франк Лангела, Ева Мари Сейнт и други

Гледай видео анонс онлайн

Докато старият враг на Супермен, Лекс Лутор, крои планове как да отнеме силите му, героят е изправен пред предизвикателството да осъзнае и приеме факта, че Лоис Лейн е продължила напред с живота си. А таки ли е всъщност? Тя е омъжена, има син и дори е спечелила Пулицър за статията си „Защо Светът не се нуждае от Супермен”. Ето как за Супермен започва едно епично приключение, което го изпраща от най-необятните морски дълбини до най-далечните точки на космоса, с единствената цел спасението на света, които той много обича.

Коментари (0)

Публикувано в на 28 ноември 2011 г.