Hang Seng в Хонконг се покачи с 2%, повишавайки азиатските пазари след коментарите на Пауъл за инфлацията

HSBC казва, че последните данни за инфлацията в Китай позволяват на PBOC да поддържа стабилна парична политика

Последните данни за инфлацията в Китай оставят място на Китайската народна банка да запази настоящата си парична позиция, се казва в бележка на HSBC.

„Умереността в ценовия натиск дава възможност на PBOC да остане“, каза Ерин Чин, главен икономист за Китай.

Xin добави, че централната банка ще облекчи допълнително използването на структурни инструменти като „допълнителни разпределения на кредити за фокусирани области като производство и зелени инвестиции“.

– Джихе Лий

Индексът на потребителските цени в Китай нарасна с 2,5% през август, без прогнози

Индекс на потребителските цени в Китай високо е Август беше 2,5% на годишна база, по-малко от цифрата от 2,7%, регистрирана през юли, показват данни на Службата за национална статистика, а проучване на Ройтерс пропусна 2,8%.

Производствените цени се повишиха с 2,3% за месеца, по-бавно от ръста от 4,2% през юли и под прогнозата за 3,1%.

Изявлението на Nomura по-рано тази седмица се казва 12% от общия БВП на Китай е засегнат от Covid ограниченията По тегло – миналата седмица е 5,3%.

Джихе Лий

Най-лошото не е отминало за японската йена, казва анализатор

Поевтиняването на японската йена е един от „най-трудните“ и „лесни“ ходове, защото е „базиран на реални основи“, каза Йеспер Кол, директор на Monex Group, пред CNBC, добавяйки, че може да се понижи още през следващите месеци.

Това е най-„движеното от учебника валутно действие“, което съм виждал от 30 години, каза той.

Кол посочи разликата в лихвените проценти между САЩ и Япония като една от „мощните сили“, движещи йената, добавяйки, че шансът Банката на Япония да повиши лихвите е „близък до нула“.

READ  Работниците на Apple в магазина в Мериленд гласуват за синдикализиране, за първи път в САЩ

Прочетете цялата история тук.

– Шармин Джейкъб

CNBC Pro: Уранът е „на сълза“ в момента. Ето два ETF, за да го играете

Една ключова област на пазара на суровини – уранът – беше ярка точка през последния месец, превъзхождайки по-широкия енергиен сектор.

И двата ETF се повишиха през последните седмици, докато Западът се бори да намали зависимостта си от руската енергия.

Професионалните абонати могат да прочетат повече тук.

– Вайсен Дон

Bilibili падна с 16% на отваряне, след като отчете загуба за второто тримесечие

Котирани в Хонконг акции на китайска компания за видео и игри Билибили Той падна с повече от 16% при отварянето през нощта, след като отчете липса на печалба за второто тримесечие.

Компанията отчете нетна загуба от над 300 милиона долара Почти двойно повече от размера на загубата, регистрирана през същия период преди година.

Браян Канг, вицепрезидент на Китайския интернет и медии в Citi Research, беше оптимист, като каза, че регулаторните опасения в игралната индустрия в страната намаляват.

Посочвайки възобновяването на лицензите за игри от страна на правителството, Кан каза: „Въпреки че техният брой е по-нисък от очакваното, това показва, че средата се подобрява“, каза той пред „Squawk Box Asia“ на CNBC, добавяйки, че „най-лошото е зад гърба ни“.

– Джихе Лий

CNBC Pro: В момента Citi е подобрила осем китайски акции

„Икономическото възстановяване на Китай изглежда е по-бавно от пазарните очаквания“, казаха анализаторите на Citi Equity в доклад от 2 септември.

Те понижиха рейтинга на 12 китайски акции, но осем бяха повишени. Тук има три залога Купете от актуализиран списък с китайски акции, търгувани в Хонконг и континенталната част.

READ  Том Брейди се завръща на тренировките на Buccaneers след 11-дневно отсъствие

Професионалните абонати могат Прочетете повече тук.

Евелин Ченг

Фючърсите на американските акции са малко променени

Фючърсите на американските акции започнаха с малка промяна след променливата сесия на основните средни стойности, докато Уолстрийт претегляше темпото на бъдещите повишения на лихвените проценти.

Фючърсите на индустриалната средна стойност на Dow Jones се покачиха с 23 пункта, или 0,07%. Фючърсите на S&P 500 и Nasdaq 100 се повишиха съответно с 0,08% и 0,13%.

– Сара Мин

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.