„Хан Аспарух: Фанагория“ по bTV + видео онлайн

Акценти от филмовата програма на bTV за периода 1 – 7 октомври 2012 г.

СЪБОТА, 6 октомври
23:00 ЧАСА
Хан Аспарух: Фанагория
Оригинално заглавие: Хан Аспарух (България, 1981 г.)
Жанр: историческа драма
Режисьор: Людмил Стайков
В ролите: Стойко Пеев, Антоний Генов, Васил Михайлов, Ваня Цветкова, Стефан Гецов, Йосиф Сърчаджиев, Аня Пенчева, Георги Черкелов, Лора Кремен и др.

Гледай видео запис онлайн

Волжска България се огъва под набезите на хазарите. Следвайки завета на своя баща, синовете на Хан Кубрат, след смъртта му повеждат племената в търсене на нова родина. Най – младият от тях – Аспарух, след двадесетгодишно странстване, търсейки “земя завинаги” за своя народ, достига до устието на река Дунав. Филмовият разказ се води от името на византийския хронист Велизарий, попаднал като пленник и съпътстващ Аспарух в неговия поход. Той става свидетел на героичните усилия на българите да отвоюват жизнено пространство на юг от Дунав и да създадат нова държава.

НЕДЕЛЯ, 7 октомври
01:30 ЧАСА
С ножица в ръка
Оригинално заглавие: Running with Scissors (САЩ, 2006 г.)
Жанр: Биографичен, Комедия, Драма
Режисьор: Раян Мърфи
В ролите: Анет Бенинг, Еван Рейчъл Ууд, Джил Клейбърг, Алек Болдуин, Браян Кокс, Джоузеф Файнс, Ванеса Редгрейв

Гледай видео анонс онлайн

Създаден по мемоарите на Аугустин Бъроус, филмът проследява детството на писателя. След развода на родителите му, той е изоставен от майка си, която е с психически проблеми. На 13-годишна възраст той открива, че е гей, и започва авантюра с 33-годишен мъж. На 17 той успява да избяга от емоционалния хаос, в който е живял, и се премества в Ню Йорк, за да стане писател.

Коментари (0)

Публикувано в на 1 октомври 2012 г.