Гугъл дава срамно класиране на Миро за „Евровизия“! (ГРАФИКА)

При букмейкърите е хаос – ту едната изпреварва, ту другата!

Очертава се пореден провал за България на Евровизия, като прогнозните резултати отпращат Миро и песента му „Ангел си ти” на 28-мо място в крайното класиране на конкурса, домакин на който тази година е норвежката столица Осло.

18-годишната германка Лена Мaйер-Ландрут от Хановер е топфаворитът за спечелване на тазгодишното издание на конкурса Евровизия в Осло, сочат прогнозните резултати от проучването на най-популярната търсачка в света Google. Американската компания може да се похвали, че със същото проучване на общественото мнение в цяла Европа миналата година успя да познае победителя в Москва – Александър Рибак, който донесе домакинството на Норвегия през настоящата 2010 година.

Със специалната приставка на Google за Евровизия всеки един потребител може да прослуша и да види всяко едно от изпълненията, с които 39-те страни участнички ще се представят на конкурса в Осло тази събота. Ранглистата на търсачката е направена на базата на посещенията за всяко една от песните и се актуализира ежедневно. Потребителите могат да оценяват изпълненията с до 12 точки, но както е и на истинския конкурс под внимание не се взимат точките за даден изпълнител или песен, дадени от неговата страна.

До финала на Евровизия в Осло на 29 май остават само няколко дни, а до този момент феновете изказват изключително големи симпатии към песента „Satellite” на 18-годишната Лена Мейер-Ландрут, която с евентуална победа в събота би могла да донесе на Германия домакинството на Евровизия 2011.

Германката води убедително в класацията с 376 точки, следвана от грузинката София Нижарадзе с 202 точки и шведката Ана Бергендал със 128 точки. Нашият Миро събира едва 7 точки и с тях се нарежда на 28-мо място, което показва, че песента му „Ангел си ти” определено няма да бъде сред най-харесваните тази година в Осло.

Миро ще се състезава във втория полуфинал на 27 май (четвъртък) под номер 13 и ще спори за място във финала с представителите на Литва, Армения, Израел, Дания, Швейцария, Швеция, Азербайджан, Украйна, Холандия, Румъния, Словения, Ирландия, Кипър, Хърватия, Грузия и Турция. Това означава, че за песента „Ангел си ти“ ще могат да гласуват само феновете от страните, с които сме конкуренти.

Не бива да забравяме, че в Осло изпълненията ще бъдат оценени на 50% и от специално жури. Все пак преди година Google подсказа правилно, че 23-годишният цигулар Александър Рибак, който е родом от Беларус, ще спечели Евровизия за Норвегия.

Самият Рибак изрази подкрепата си за Лена Мaйер-Ландрут на предстоящата надпревара. „Харесвам я много. Мисля, че тя спечели Евровизия”, категоричен е цигуларят. Той не смята, че Лена трябва да направи някакво специално шоу, за да спечели сърцата на феновете в цяла Европа.

„Тя самата е шоуто. Честна е с камерите и не спира да им се усмихва. Прослушах всички изпълнения и бях много разочарован от тях. Мислех си, че тази година Евровизия ще бъде много скучна, докато не чух това очарователно момиче от Германия. Песента й е страхотна”, допълва Рибак.

В същото време някои от най-известните букмейкърски къщи в света като William Hill и Paddy Power смятат, че основна конкурентка на Лена за спечелване на Евровизия ще бъде азербайджанката Сафура с баладата си „Drip Drop“, която вече има и дуетна версия със сръбската звезда Желко Йоксимович.

Лена и Сафура са много красиви и имат една единствена цел – да спечелят 55-ото издание на Евровизия. Те постоянно си разменят местата като топфаворитки в различните букмейкърски къщи. В крайна сметка финалът е в събота на 29 май в Осло и тогава всички фенове на Евровизия от цяла Европа ще могат да дадат своя вот за любимата си песен без тази от родната им страна.

Виж приставката на Гугъл за Евровизия: http://www.google.com/landing/eurovision/index.html

Инфо: BLife

Коментари (1)

Публикувано в на 26 май 2010 г.