Група “Стрингс” се завърна след зашеметяващ успех в Русия

Във фестивала, който пътува по поречието на Волга, участие взеха около 100 български артисти

На 22 септември, с полет от Москва на летище София, сред прегръдките на близки и приятели, момичетата от “Стрингс” се завърнаха след 20-дневно турне в Русия.

“Изморени сме, но и много удовлетворени, защото свирихме в 10 града по поречието на река Волга и имахме пълни зали между 1000 – 1500 човека. Публиката ни хареса, на второто парче вече бяха на крака…”, споделиха момичетата.

Група “Стрингс” бяха поканени да участват във фестивала “Година на България в Русия”, по покана на Министерство на културата на двете страни. В двучасовата концертна програма участваха още: “Булгара”; “Ева квартет”; ансамбъл “Найден Киров” и балет “Веда Джуниър”.

Във фестивала като цяло взеха участие около сто български артисти – музиканти, художници и писатели, които пътуваха по поречието на река Волга, на кораба “Иля Репин”, по маршрута от Москва до Астрахан.

“В различните градове ни посрещаха тържествено с местните носии и фолклорни танци, концертните зали бяха големи и пълни с публика, а във фоайетата на залите беше изложено традиционно българско изкуство – декоративна и битова керамика, женски украшения, икони и др. Радвахме се на голям медиен интерес”, разказва Венета от група “Стрингс”.

Преди турнето в Русия, група “Стрингс” завършиха записите по дебютния си албум и в момента обсъждат снимането на видеоклип към пилотния си сингъл “Молитва”. “Ще се радваме да обвържем излизането на новото видео и албум с благотворителната кауза “Не ме изоставяй” или с популяризирането на приемната грижа, защото сме чувствителни на тази тема и искаме да помогнем децата на България да живеят в семейства” е намерението на групата.

През 2008 година група “Стринс” свири благотворително за кампанията “Не ме изоставяй”, за да могат 100 бебета от столицата да останат в прегръдките на своите майки. С нова визия ще бъде подкрепено излизането на албума. Проектът е на студио “Уингс”, а в основата е концепцията за четирите стихии: огън, земя, въздух и вода.

Група “Стрингс” участва активно в клубния живот на столицата – могат да бъдат слушани на живо в “Sofia live club”, “ Swining Hall”, “Backstage”, както и в много събития с политически и държавен характер: Празниците на Габрово – 14 май; официалната вечеря по повод Енергийния форум, провел се в България – 24 юни, 50 годишния юбилей на президента г-н Георги Първанов и др.

Коментари (0)

Публикувано в на 28 септември 2009 г.