Green Day се завръщат – пеят на живо на MTV наградите

Освен с изпълнението си на живо, Green Day са удостоени от наградите на MTV с три номинации

MTV ще разтърсят Ню Йорк Сити на 13 септември със зрелищно представление на Green Day. Очаква се събитието да се гледа от над 1.2 милиарда човека в глобалната мрежа на музикалната телевизия, обединяваща 68 канала по целия свят.

Носителите на Грами Green Day ще зарадват почитателите си с хит от последния си албум 21st Century Breakdown.

„Много се вълнуваме от предстоящото шоу”, казва фронтменът на групата Billie Joe Armstrong, и продължава – „Човек никога не знае какво ще се случи; за нас винаги е било паметно събитие”.

Освен с изпълнението си на живо, Green Day са удостоени от наградите на MTV с три номинации. Баладата 21 Guns е номинирана в цели три категории – за най-добро рок парче, за режисура и кинематография. В първата категория песента се съревновава с превърналите се в безспорни хитове Viva La Vida (Coldplay), Decode (Paramore), Use Somebody (Kings of Leon) и I Don’t Care (Fall Out Boy).

Три от песните от 21st Century Breakdown – 21 Guns, Know Your Enemy и East Jesus Nowhere са включени в играта Rock Band, като част от ексклузивното партньорство между MTV Games, Harmonix Music Systems и Warner Music Group.

Можете да намерите последния албум на Green Day в търговската мрежа на Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International за България.

Коментари (1)

Публикувано в на 25 август 2009 г.