Графа ошушка наградите на БГ Радио – снимки, списък

БГ РАДИО раздаде призовете си в Благоевград!

Група Тангра стана БГ Вдъхновител 2013, а Лили Иванова подари наградата си за БГ концерт на годината на публиката!

БГ РАДИО раздаде награди на най-заслужилите според слушателите си музиканти пред 17 000 зрителя на площада в Благоевград на връх 24 май – денят на българската просвета и култура и славянска писменост и официален празник на града домакин.

Водещ на грандиозната церемония Годишни Музикални Награди 2013 бе великолепният Любо Киров с незаменимата помощ на любимите водещи на БГ РАДИО – Симо, Богдана, Лора, Гери, Деси и Наско. Вместо очаквания с притеснения от всички дъжд, внушителен 3D мапинг заля сградата на Общината в Благоевград. От сцената на Годишните Музикални Награди на БГ РАДИО своите премиери получиха седем чисто нови песни: “А дано, ама надали” – Графа, Михаела Филева, VenZy, Lexus и Били Хлапето,  Б. Т. Р. – “Забравена нежност”, Любо – “Имам само теб”, Мария Илиева – “Играя стилно”, Орлин Павлов – “За ден” , Богомил – “Тялото ти в ритъм”, Стенли – Кукувича прежда.

Васко Василев изпълни “Виолета” на Тодор Колев с цигулката си, а Бисер Иванов и Жоро Янев – “Върви, народе възродени” – с две китари. На сцената на площада в град Благоевград се качиха още Фондацията, Асен Блатечки, Калин Врачански, Биляна Петринска, Петя Дикова, Мариана Векилска, Стефания Колева, Нети, Революция Z, кметът на Благоевград Атанас Камбитов, Диляна Попова, Деси Бакърджиева и др. 

А ето и кои са големите победители в Годишните Музикални Награди на БГ РАДИО 2013 г., избрани чрез слушателски вот, които получиха своите призове от сцената в Благоевград:

  • БГ Група – Б. Т. Р.
  • БГ Изпълнителка –  Белослава
  • БГ Дебют – Михаела Филева
  • БГ Текст – “Секунда”, Графа, Любо и Бобо
  • БГ Албум – “Дим да ме няма”, Графа
  • БГ Песен – “Дим да ме няма”, Графа, Бобо и Печенката
  • БГ Изпълнител – Графа
  • БГ Видеоклип – “Секунда”, реж. Васил Стефанов
  • БГ Дуо/ Трио – Ангел и Мойсей

БТР:

Богомил:

Васко Василев:

Орлин Павлов:

Михаела Филева:

Мария Илиева:

Освен деветте награди, които се гласуваха от повече от 30 000 слушателя на БГ РАДИО, екипът на радиото връчи и традиционната си награда БГ Вдъхновител. Тази година статуетката отиде в ръцете група Тангра.

За първи път БГ РАДИО дава награда за БГ концерт на годината – статуетката безапелационно отиде при Лили Иванова. Безспорно това беше концертът на 2012! Билетите за него свършиха още през лятото, въпреки че той се състоя през ноември.

Останете на честотите на БГ РАДИО и тази седмица, за да чуете най-интересните реплики и интервюта с победителите от тазгодишната церемония, както и всички нови песни, представени за първи от сцената на Годишните Музикални Награди 2013 в Благоевград.

ГРАФА e звездата на вечерта на наградите на БГ Радио – получи 4 награди и представи бъдещия хит на лято 2013 – „А дано, ама надали“.

С четири заслужени награди си тръгна Графа от Благоевград и блестящата церемония по връчването на наградите на БГ Радио за 2013 година (24 май 2013). Изпълнителят на хита на годината „Дим да ме няма“ (с участието на Бобо и Печенката) получи призове и за албум „Дим да ме няма“, текст, която сподели с Любо (за сингъла „Секунда“ на Орлин Павлов), както и поредното признание, че е изпълнител на годината на България.

При многото си появи на сцената Графа не пропусна да подчертае заслугите на колегите си за развитието на българската музика, той подари наградата за „Хит на годината“ на световната шампионка по  бийтбокс Пе4енката и сподели, че повечето от колегите му в категория „Албум на годината“ заслужават награди, както и че много качествени проекти от 2012 година заслужaват признание.

Вечерта за Графа беше по-специално от всякога, защото артистът на лейбъла Монте Мюзик (представляван от него и съдружничката му Магдалена Сотирова) Михаела Филева беше обявен за най-успешния дебютант на годината. Успешен се очертава да бъде и сингълът „А дано, ама надали“ с участието на Михаела Филева и набиращия популярност VenZy.

Видео-премиерата на песента по музика, текст и аранжимент на Графа ще се състои точно в полунощ (26 срещу 27 май) в официалния профил на Монте Мюзик в youtube. Режисьор отново е Васил Стефанов, а положителните емоции, които видео-произведението предизвикват са гарантирани.

Михаела Филева беше призната за най-успешния нов изпълнител на  наградите на БГ Радио.

Церемонията по връчването на годишните музикални награди на БГ Радио 2013 беше незабравима за талантливата Михаела Филева и всички благоевградчани, станали зрители на стилното шоу. За първа година престижните призове  се раздават под открито небе, в деня на народните будители.

Изпълнителката на хитовете „Когато ти трябвам“ и „Опасно близки“ откри музикалната част на шоуто в компанията на артистите на Монте Мюзик – Били Хлапето, Lexus, VenZy и звездата на вечерта Графа. В брилянтен микс бяха съчетани откъси от най-силните песни на изпълнителите, а черешката на тортата беше представянето на новия сингъл на Графа с участието на Михаела Филева и VenZy – „А дано, ама надали“. Сценичното изпълнение на бъдещия хит беше придружено от мултимедия с клипа на песента. Публиката избухна в аплодисменти, а Михаела беше на седмото небе след връчването на наградата за „Дебют на годината“ – „Все още не знам какво ми се случва, но съм ужасно щастлива. Благодаря на Монте Мюзик, те са моето музикално семейство. Тази награда вдига летвата високо и поставя много предизвикателства пред мен. Трябва да докажа, че я заслужавам!“ – сподели очарователната изпълнителка.

Гледай видео запис от церемонията онлайн

Коментари (0)

Публикувано в на 26 май 2013 г.