Готвят сладолед със сол по „Фиеста ТВ“

Акценти от програмата на Фиеста ТВ за седмицата от 29 август до 4 септември

Хора срещу майстори

Човек и добре да живее все ще се наложи да направи някой ремонт. Тогава се сблъсква с феномена на майстора – човек, който се възползва от слабостта на клиента, за да му се качи на главата.

В случай, че ремонтът у вас се е забавил по вина на въпросните лица, гледайте „Откриването предстои”, поредицата на Фиеста ТВ за отваряне на ресторанти. Гледайте „Откриването предстои” даже и да не правите ремонт, но пък обичате, когато справедливостта тържествува и мерзавците си го получават.

Тази седмица сплотеното семейство Бегнър отваря бистро в Ню Брънзуик. Подведени от симпатичните, ярки цветове в заведението, доставчиците решават, че могат да правят каквото пожелаят с веселяците. Истината се оказва по-различна и спорът завършва в съда. Бистрото впрочем отваря навреме и с ария на победата. А най-хубавото е, че е наистина.

Гледайте „Откриването предстои” през уикенда от 11.30, 22.00 ч.

Невъзпетия герой на кулинарията

Няма начин да не сте попадали на солница във формата на домат, готвач или гъба. Какво ще кажете обаче за солница кенгуру, побираща кенгуруче – пиперница? Да, познахте – пак сме на гости на Странстващия готвач, който й посвещава цяло меню и смята, че не я ценим достатъчно. Сътрапезниците му са колекционери на солници, а шантавите им притежания разпалват Боб Блъмър.

Освен за подправяне и консервиране, той намира още няколко хитроумни приложения на солта, а на финала я използва за приготвянето на… домашен сладолед в уреда за сушене на марули. Както винаги, Боб смесва шантаво с практично, абсурд и здрава логика.

„Странстващия готвач” гледайте от 17.00 и 00 ч.

Приключенията на Лукчо

Всъщност прозвището „невъзпетия герой на кулинарията” по-приляга на лука. Поне докато лукът не си намери вдъхновен певец. В ръцете на Рене Родригес, най-чувствения от „Майстори готвачи”, лукът излиза от миманса и се превръща в главния герой на кулинарната сцена. Страстта, с която Родригес карамелизира, задушава, деглазира и пече най-вероятно ще ви увлече. Самият той така се въодушевява, че издава всичките си тайни съставки, подсилващи основното послание, говори за измерения и посоки на вкуса… След неговата апологетика никога няма да гледате на лучената яхния със същите очи.

„Майстори готвачи”, предаването за висш пилотаж в кулинарията е от 12.00, 18.00, 22.00 ч. само по Фиеста ТВ.

Коментари (0)

Публикувано в на 28 август 2011 г.