Готвят Бял мъж в ефира на Фиеста ТВ с онлайн видео и снимки

Готвят Бял мъж в ефира на Фиеста ТВ

Акценти от програмата на Фиеста ТВ за седмицата от 12 до 18 септември

Посрещнете новите епизоди на „Стопанинът на лозовата долина“

Някои влизат в кухнята, за да си успокоят нервите, други хващат лъжиците и тенджерите, когато ги осени вдъхновение.

За Майкъл Киарело готвенето е почти психоаналитичен сеанс. Старата точилка на баба му отключва спомени и разсъждения за традициите, приемствеността и ценностите, издайническа влага мокри мъжествената му скула. Ще го чуете да произнася оди за карамелизирането и дитирамби за ориза арборио и обединяващия потенциал на ризотото.

А после мъжете имали проблем да споделят и да говорят за чувства… Елате в долината Напа, елате при Майкъл – хем ще има задушевни разговори, хем ще хапнете вкусно. Рецептите пък ще намерите на сайта на телевизията.

Новият сезон на „Стопанинът на лозовата долина” стартира в събота и в неделя от 12.30, 18.30 и 22.30 ч.

„Полуостровът на съкровищата” гостува на Габрово

Кулинарната одисея на Валери Нешов и „Полуостровът на съкровищата” продължава, този път в габровския Балкан. След крокмача и напфавока, във фокуса отново е един крайно интересен български продукт – Бял мъж. Това е характерен само за Габровско специалитет, който се приготвя от сирене, но разбира се не какво да е сирене. Валери ще проследи пътя на специалитета от пасището до чинията. То и пасището не е какво да е. Високо в Балкана ще се окаже, че представите ни за овчарлъка, формирани от Виргилий, ще се разколебаят. Буколическият занаят далеч не е толкова идиличен, колкото римският поет ни е внушавал.

Както винаги „Полуострвът на съкровищата” ни представя една неочаквана, интригуваща и вкусна карта на България. Опитайте и вие с новия епизод в събота от 11.00 и 21.00 ч. и неделя от 18.00 и 23.00 ч. по Фиеста ТВ.

На учителя с любов

Началото на учебната година е повод за признателност и благодарност към учителите. Помислете какво би бил света на кулинарията без Жак Пепен. Кулинарният гуру на Фиеста ТВ всекидневно ни превежда през азбуката на готвене. При това с търпение, такт и педагогически усет.  Усвоите ли основите на науката с „Бърза кухня ала Жак Пепен”, ще превърнете всекидневното готвене в приятно и вълнуващо занимание. Колкото и да сме печени в кулинарията, винаги има какво да научим от Пепен. Тази седмица обърнете внимание на гретена с тиква и ябълковата гранита.

Занимания в най-вкусната класна стая „Бърза кухня ала Жак Пепен” се провеждат всекидневно от 11.30, 17.30 и 21.30 ч.

Коментари (0)

Публикувано в на 12 септември 2011 г.