„Господарите“ вкарват в затвора – историята на Тотка Тотевска!

Осъдиха псевдо-лечителка уличена от „Господари на ефира” в измама

Плевенската псевдо-лечителка Тотка Тотевска бе осъдена от  Районен съд-Плевен на 3 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначално строг режим.

До този справедлив завършек се стигна след серия репортажи на „Господари на ефира” от края на май 2009-та година.

ИСТОРИЯТА

Към репортажния екип на шоуто се обърна млада дама със сериозен здраволсловен проблем – миомен възел. В страха си тя се обръща за помощ към Тотевска, която според нейните думи лекувала чрез баба Ванга?!?! В случая трябвало да се извършат минимум 600 процедури, при цена за една – 50 лева!!! Самите чудодейни лечебни процедури пък представляват следното – пациента сяда с гръб към нея, тя му слага було на главата и започва да лее свещи…

В един момент, поради невъзможност на жената да пътува от Враца до Плевен, „лечителката” заявила, че щяла да й прави процедурите от разстояние! Тогава потърпевшата започват да я обземат повече от сериозни подозрения относно ефективността на това „лечение”. До този момент тя е дала колосалната сума от почти 60 000 лева!

За да потвърди подозренията си, дамата отива на четириизмерен видеозон, който показва, че вместо да се смалява, миомният възел даже е пораснал с 2 – 3 милиметра. Но това според думите на Тотевска било, защото се наложило да прекъснат процедурите (които уж прави от разстояние) и сега… трябвало да почнат едва ли не от начало. Слава богу обаче, баба Ванга била пошушнала на псевдо лечителката, че до 100 000 лева жената ще оздравее!

За да потвърди казаното, екипът на „Господарите” засне със скрита камера и самата Тотевска в действие.

Веднага след репортажите, Прокуратурата в Плевен се самосезира и Тотевска бе задържана с мярка за неотклонение – задържане под стража. Тогава Районният прокурор на Плевен Иво Радев сподели пред камерата, че са събрани достатъчно доказателства, уличаващи Тотка Тотевска в извършване на измами в особено големи размери. Постъпили са и още жалби срещу нея, които я уличават и в други престъпления.

В следствие на всичко това, измамната лечителка е задържана от органите на реда на 8 август в дома си, което се е случило след инсценирана уговорка за сеанс, тъй като Тотевска се е укривала. Тогава Г-н Радев разказа още, че тя е правила и няколко опита да излезе на свобода заради здравословни проблеми, но експертите не са установили такива.

Така, след намесата на „Господари на ефира”, на 11 октомври 2010-та, справедливостта и правосъдието възтържествуваха. Продуцентът Джуди Халваджиян заяви, че е щастлив от развоя на събитията, защото след излъчен репортаж, плевенската прокуратура се е самосезирала, за разлика от софийската, която не предприема никакви действия по много от случаите, показвани в предаването. Доволен е и от факта, че има ефективна присъда за виновния. Той призова още и хората с подобни проблеми да не се колебаят или страхуват от черни магии, а да сигнализират репортерите на „Господари на ефира”.

Коментари (0)

Публикувано в на 14 октомври 2010 г.