Господари на ефира подава сигнал до Цацаров

От 02.05.2018 „Господари на ефира“ стартираха поредица от репортажи, разкриващи как от Югоизточното държавно горско предприятие в Сливен разходват държавни средства.

Съмненията за злоупотреби касаят построяването на горски автомобилен път без разрешително за строеж и надлежна документация. Пътят е изграден и платен на частна фирма още на 19 октомври 2017, а разрешителното за строеж влиза в сила на 30 октомври 2017.

Изграденият за 1 600 000лв горски път е в окаяно състояние и вече неизползваем само няколко месеца след построяването си, заради което камионите превозващи дървесина преминават и рушат общински пътища.

Репортерът Димитър Върбанов се срещна с директора на Държавното горското стопанство, за да получи отговор на множеството съмнителни обстоятелства свързани с построяването на пътя.

В интервюто инж. Пейчо Върбанов потвърди разминаването в документацията и заяви, че не знае в какво състояние е пътят към днешна дата. Тъй като става въпрос за значителна сума държавни средства, от предаването подават сигнал за разкритията си на Икономическа полиция – Сливен. Реакцията на Пейчо Върбанов след като разбира за това е груба и агресивна.

Освен Икономическа полиция, със случая се заема и Окръжната прокуратура в Сливен. Оказва се, обаче, че съпругата на окръжния прокурор Пламен Стефанов е назначена като началник отдел в същото горско предприятие и то лично от инж. Върбанов, което определено говори за конфликт на интереси.

Заради всички тези скандални обвързаности, екипа на „Господари на ефира” подаде сигнал лично на главния прокурор Сотир Цацаров с искане да бъде сменена прокуратурата, която ще разследва случая. Към момента все още няма официално становище от Главна прокуратура дали и кога това ще се случи.

Няма реакция и от Министерството на земеделието и храните, които също са сигнализирани за съмнителното разходване на държавни средства.

Не пропускайте третата част на репортажа на „Господарите“ тази вечер от 23:00 часа по NOVA. Ще чуем нови факти и подробности в разследването.

Гледай видео запис онлайн

Коментари (0)

Публикувано в на 8 май 2018 г.