Голямата картина с Кал Пен от National Geographic Channel – всички епизоди

Актьорът Кал Пен разкодира информация за света около нас в нова поредица по National Geographic Channel

„Голямата картина с Кал Пен“ стартира на 24 юни от 21:00 часа и ще се излъчва всяка сряда по National Geographic Channel. Поредицата се състои от 12 епизода, всеки по половин час, и разглежда неочакваната и понякога шокираща действителност в личен и световен мащаб, с помощта на обработка на данни и модерни методи за визуализацията им.

Водещият и продуцент Кал Пен повежда зрителите на пътешествие, в което ще научат как парите, секса, храната, спортът и престъпността се отразяват на всекидневието ни. “Голямата картина с Кал Пен” генерира графики от информационни банки и анализи, а водещият обяснява сложните данни по лесен и достъпен начин. Поредицата проучва различни теми чрез картиране на нови данни, творческа визуализация на информацията и задълбочени лични разкази на впечатляващи герои. “Това, което обожавам в тази поредица е, че с нея можем да открием връзки и да проучим как голямата картина се отразява на реалния свят в историята, обществата и в нашите сърца и умове.”, споделя водещият на предаването Кал Пен.

Кал Пен е известен с ролите си в „Д-р Хаус,” „Как се запознах с майка ви” и, разбира се, франчайза „Харолд и Кумар”. Той завършва социология, театрално и филмово изкуство и телевизия и специализира международна сигурност в университета Станфорд. Пен наскоро се изяви като водещ в „Теория за големия мозък” (The Big Brain Theory) на Discovery Channel – състезание за определяне на най-умния инженер в САЩ. В момента участва в драмата на CBS “Батъл Крийк” (Battle Creek). Пен наскоро завърши продукцията на редица независими филми, включително “Сестринството на нощта” (Sisterhood of Night), “Да надживееш Емили” и др. От 2009 до 2011 г. Пен си взима почивка от актьорската игра и заема поста на заместник директор в Кабинета за публична политика на Белия дом. Той се съсредоточава предимно върху комуникацията с младото поколение американци по въпросите за здравеопазването, правата на ЛГБТ във войската и компенсациите на ветераните, завърнали се от служба. Пен участва в редица независими продукции и блокбъстъри на големия екран. Ню Йорк Таймс определя представянето му в „Името” (The Namesake) на Мира Наир като „бомбастично, звездно изпълнение.” Освен това, той е водил курсове в Пенсилванския универститет и Университета в Калифорния, Лос Анжелис.

Поредицата „Голямата картина с Кал Пен” е продуцирана за National Geographic Channel от National Geographic Studios с изпълнителни продуцент Брук Рънет, Джеф Хаслър, Браян Лъвет и Дейвид Коншник. Кал Пен е продуцент. Хамиш Микура от National Geographic Channels International е изпълнителен вицепрезидент и началник отдел Международно съдържание.

Епизодите на „Голямата картина с Кал Пен“ включват:

ГОЛЯМАТА КАРТИНА С КАЛ ПЕН: Престъпления ООД

Епизодът разкрива как малко провинциално градче изкарва големи пари за наркодилърите, как местната икономика на друг град печели от затворническата система и как бандите се съревновават за контрол над територии – битка, която се води във все по-голяма степен в социалните медии.

ГОЛЯМАТА КАРТИНА С КАЛ ПЕН: Лов на съкровища

Кал се отправя на лов за скъпоценности от най-отдалечените кътчета на планетата до хорските дворове. Той начертава маршрута до заровените съкровища. Един район в САЩ първоначално е бил пропуснат от златотърсачите, но в крайна сметка там е открито повече злато, отколкото в цяла Калифорния по време на Златната треска. Семейство намира кош, пълен със стари колекционерски картички и открива, че рядката находка струва милиони. Накрая се отправяме към Лодз, Полша, където ловци на съкровища търсят злато и бижута, безвъзвратно изгубени през Втората световна война.

ГОЛЯМАТА КАРТИНА С КАЛ ПЕН: Нагон

Едно градче има съмнителната слава на стриптийз столицата на Америка. А знаете ли къде се намира най-бързо разрастващата се група сексуално активни хора? Отпътувайте за Флорида, където възрастните граждани превръщат пенсионерските си клубове в меки на секса. Все повече страни експериментират с узаконяването на проституцията. Посещаваме публичен дом в Цюрих, Швейцария, където клиентите се обслужват в превозните им средства.

ГОЛЯМАТА КАРТИНА С КАЛ ПЕН: Вирусни епидемии

Когато някоя идея стане вирусна, тя се разпространява като зараза. А когато плъзне вирусна болест, всички сме изложени на риск. Как можем да увеличим шансовете си за оцеляване при следващата пандемия, независимо дали тя води началото си от животни, хора или биологични бомби? Един учен от Центъра за контрол на заболяванията в Атланта изследва комарите (най-опасните животни в света), като ги оставя да пият кръв от ръцете му. Ще посетим хотела в Хонк Конг, където избухна епидемията на SARS и ще проследим глобалното разпространение на заболяването. Екип от учени в строго секретна правителствена лаборатория на САЩ следи биологичните оръжия по света и изчислява потенциалното им въздействие.

ГОЛЯМАТА КАРТИНА С КАЛ ПЕН: Спортни мечти

Светът на спорта е глобален източник на данни, които подлежат на анализ. Оказва се, че голям брой от играчите в Професионалната лига по американски футбол идват от малки градчета в блатата на Луизиана, благодарение на уникална комбинация от пътища, талант и история. В Буенос Айрес, Аржентина, откриваме организирано футболно хулиганство, което е по-скоро мафия, отколкото фен клуб. Кръщаването на талисмана на отбора е сериозна задача.

ГОЛЯМАТА КАРТИНА С КАЛ ПЕН: Гневът на природата

Съставяме карта на заплахите от природни бедствия в света и правим обезпокоително откритие. Майката природа ни е връчила заповед за напускане – не съществува истински безопасно място. Засушаването е основна заплаха в световен мащаб. Затова пилотите от една общност „засяват” облаци, създавайки благоприятните условия, от които местните фермери отчаяно се нуждаят. Ще посетим едно исландско градче, разположено в подножието на вулкан. Неговите жители непрекъснато се борят с течната лава и възстановяват собствеността си, разрушена от изригванията. Съединените щати са изложени на повече рискове от унищожителни климатични явления и природни бедствия от всяка друга държава в света. А епицентърът на всичко това е Мисури – дом на най-голямото земетресение в американската история, включващ дълъг списък с други потенциално смъртоносни бедствия.

Коментари (0)

Публикувано в на 16 юни 2015 г.