„Големият избор 2“ – младите искат по-добра България по БНТ1!

13-те финалисти в „Големия избор 2” защитиха идеите си

На 13 май зрителите на БНТ 1 станаха съпричастни със съдбата на всеки един от 13-те участници в „Големият избор 2”. Те се представиха, изложиха идеята, която имат, защитиха я, и то пред изключително компетентно жури от опитни професионалисти като Саша Безуханова, Андрей Райчев и Иван Гарелов, които не ги хвалиха, а ги провокираха. Водещи бяха Бойко Василев и Милена Цветанска. Ето и идеите, които защитиха финалистите:

Мартин Костов от Стара Загора, 24г., студент по право в СУ ”Св.Кл.Охридски” обясни пред журито и зрителите по какъв начин могат да бъдат осигурени „Пари за качество в образованието„.

Иво Божков от София, 27 г., завършил политология в Париж, работи като преводач от френски в Националната мрежа за децата, защити тезата си за „Промяна на политическия език„.

Турхан Апдула, Кърджали, 22 г., студент по право в УНСС, изложи виждането си по темата за „Легалната проституция„.

Кристина Диманова от Ямбол, 21 г., студент по право УНСС, беше убедителна в защита на тезите си по темата „Донорство за трансплантации„.

Ангел Славчев от София, 28 г. , завършил „Комуникация в бита и бизнеса” в Техническия университет, работи в частна фирма, изложи аргументите си „за” и „против” по проблема „Про и анти ПРО„.

Юсеф Ез Един Дакак, София, 25 г., магистратура „Управление на международни проекти” в УНСС, разказа как си представя „Елегантно подредена столица„.

Джема Зечири, София, 29 г., магистратура „Международен мениджмънт в Италия,  работи в семейна фирма, изложи виждането си за това как  вижда“Спорта като лекарство„.

Анатоли Стрелков, Шумен, 22 г., студент по „Икономика на транспорта”в УНСС, защити тезата си за „Силната местна власт„.

Христо Гешов, Червен бряг, 20 г., работи във фирма, разказа как си представя осъществяването на „Идеален жп траспорт„.

Мая Методиева, Враца, 21 г., студент „Стопанско управление” в Земеделския колеж в Пловдив, обясни как могат да бъдат избегнати „Епидемии сред малцинства„.

Рени Христова, Плевен, 23 г., студент по „Право” в НБУ, говори по проблема „Чуваемост на нечуващите“ .

Антония Комитова, София, 27 г., завършила „Бизнес администрация и предприемачество” в САЩ,  работи в семейната фирма, представи идеите си във връзка с „Ред и коректност в паркирането„.

Васил Харалампиев, Пловдив, 27 г., студент  по „Политология” в ПУ”Св.П.Хилендарски”, се аргументира в защита на „Законните наркотици„.

Предаването можете да изгледате тук: bnt.bg/bg/productions/101/edition/7843/

Коментари (0)

Публикувано в на 15 май 2010 г.