Гледай „Тролове и гноми“ и други интересни детски по Супер 7!

Избрани акценти от програмата на Супер 7 за седмицата 28 февруари – 6 март

28 февруари 2011, понеделник
09:30 „Подвижният замък на Хоул”
Hauru no ugoku shiro
Анимация, приключенски, Япония, 2004

Софи е 18 годишна девойка, която един ден съвсем неочаквано се натъква на необяснимия гняв на Вещицата от Пустошта. Така, тя се оказва под въздействието на ужасяващо заклинание, което я превръща в старица. Софи тръгва по широкия свят да търси съдбата си и попада в странния подвижен замък на магьосника Хоул, който никога не спира да броди из близките хълмове. Там, Софи среща първо огнедишащия дракон на Хоул – Калцифър. След като вижда, че Софи е омагьосна, Калцифър сключва с нея сделка – ако Софи успее да развали договора, който обвързва дракона с магьосника, драконът ще премахне прокрятието което тегне над нея и тя отново ще заживее в собственото си тяло на красива, 18 годишна девойка…

2 март 2011, сряда
09:30 „Шепотът на сърцето”
Whisper of the Heart
Анимация, приключенски, Япония, 1995
Режисьор: Йошифуми Кондо

Шизуки Тукишима обожава четенето. Но всеки път, когато посети библиотеката, на членската й карта се изписва все едно и също име – Сеиджи Амасава! Шизуки предприема разследване и докато научава повече за човека, който седи зад мистериозното име, тя постепенно научава повече за самата себе си и за собствените си цели – открития, които ще променят живота й завинаги?

3 март 2011, четвъртък
09:30 „Моят съсед Тоторо”
My Neighbor Totoro
Анимация, приключенски, Япония, 1988
Режисьор: Хаяо Миядзаки

Тоторо е горски дух, който малката Мей, а по-късно и по-голямата й сестра Сатсуки, срещат в голямо дърво, близо до новият им дом на село. Макар и баща им, професор в университет, да е с тях когато се нанасят, майка им е в болница, лекуваща се от някаква неизвестна болест. Когато Мей научава, че състоянието на майка й може да се влоши, тя тръгва да я посети сама. Когато всички научават, че момичето е изчезнало, само Тоторо знае как да я открие.

4 март 2011, петък
09:30 „Лапута: Замъкът в небето”
Laputa: Castle in the Sky
Анимация, приключенски, Япония, 1986

Шита и Пазу са две 10-годишни сирачета, които е оправят с живота сами. Шита буквално пада от небето в ръцете на Пазу, носена от своя искрящ левитационен камък, за чиито магически сили тя дори не подозира. Налага й се да си припомни набързо някои неща тъй като „лошите“ от „правителството“ са по петите й. Колкото и учудващо да звучи, за радост, има и други „лоши“ – колоритното семейство пирати от клана Дола – те поне просто търсят плячка и приключения – не са изконно гадни като тайните служби. И така Шита и Пазу се включват в търсенето на легендарната Лапута – замък-остров, който си плува в небето скрит сред облаци. Това е отколешна мечта за Пазу – наследствен механик и изследовател. За Шита пък се оказва завръщане към позабравените корени на дедите й, а за двамата заедно – голямо изпитание и приключение.

5 март 2011, събота
08:30 „Барби в Пеперудената фея”
Barbie Mariposa
Анимация, САЩ, 2008
Режисьор: Конрад Хелтън

Марипоса е красива фея-пеперуда, която обожава да чете и мечтае за света извън нейния дом в земята Флутърфийлд.

Флутърфийлд е покровителствана от блещукащите вълшебни светлинки на Кралицата, но когато тя бива отровена от злата фея Хена, необикновените светлинки една по една започват да изчезват.

Налага се смелата Марипоса и нейните приятели да предприемат пътуване отвъд безопасните граници на града в търсене на тайнствена противоотрова, която ще спаси Кралицата.

Насладете се на пеперудените-феи и техните приятели в това вълнуващо приключение, което ще ги промени завинаги!

Насладете се на Барби в този изцяло нов свят на Феи – Пеперуди!

09:45 „Тролове и гноми: Тайната стая”
Trolls and Gnomes: The Secret Room
Анимация, Швеция, 2008
Режисьор: Робърт Родин

В дивата гора живеят много красиви диви животни. Това го знаят всички. Но малцина знаят, че за тях се грижат малките и работливи гноми – добродушни и миловидни създания, които биха живели прекрасно, ако в гората не се бяха нанесли Старият Трол и двамата му изключително глупави синове. Защото троловете мразят всичко и всеки, а най-много мразят гномите…

6 март 2011, неделя
20:40 „Принцеса Мононоке”
Princess Mononoke
Анимация, Япония, 1997
Режисьор: Хайао Миадзаки

Това е една история от времето на воините самураи и изолираните селца във феодална Япония. Ашитака спасява селото си от разгневен горски дух, но е заразен с проклятието Татаригами. Той тръгва на път за да намери лек и неволно попада в центъра на една война между гората и миньорската колония Татараба. Начело на една от воюващите страни е Сан – принцесата Мононоке, повелителка на вълците. Смелата принцеса защитава гората от човешкото посегателство, което заплашва да разруши силите в Природата. Ашитака се намесва за да спре двете воюващи страни, но е наранен. С помощта на Сан раните му са излекувани, но проклятието остава…

Коментари (0)

Публикувано в на 21 февруари 2011 г.