Гледай по PRO.BG – филмите от 13 до 19 юли 2009 г.

АКЦЕНТИ ОТ ФИЛМОВАТА ПРОГРАМА НА PRO.BG ЗА ПЕРИОДА 13-19 ЮЛИ

„Дракула – мъртъв и доволен” – понеделник, 13 юли от 19:30 часа
Оригинално заглавие: Dracula: Dead and Loving It, 1995
Жанр: комедия
Участват: Лесли Нилсен, Стивън Уебър и др.
Режисьор: Мел Брукс

Една от най-популярните пародии на Мел Брукс. Този път режисьорът се обръща към мита за граф Дракула. В ролята на известния вампир е Лесли Нилсен, който познаваме от поредицата „Голо оръжие”.

„Резервни убийци” – петък, 17 юли от 23:00 часа
Оригинално заглавие: The Replacement Killers, 1998
Жанр: трилър
Участват: Макъл Рукър, Тил Швайгер, Чоу Юн Фат и др.
Режисьор: Антоан Фукуа

Наемен убиец (Чой Юн Фат) е нает да извърши 3 мокри поръчки. Третата от които е убийство на дете на полицай. Той се отмята и цялата мафия тръгва по петите му. В замяна на сигурност за семейството му, Ли е принуден да предложи услугите си на могъщата фигура от подземния свят г-н Вей. Той иска Ли да сложи край на една смъртоносна вендета, убивайки детектива от полицията Стан Зедков (Майкъл Рукър). Задачата обаче така отвращава Ли, че той предпочита да си навлече отмъщението на Вей, отколкото да я изпълни. С помощта на фалшификаторката на документи Мег Кобърн (Мира Сорвино), която, след като му помага, също попада под прицел, Ли се втурва в надпревара с времето, за да убегне и да надхитри армията наемни убийци на Вей. Освен това той трябва да предотврати едно трагично убийство, което би насочило полицията по петите му.

„Какво искат момичетата” – събота, 18 юли от 19:30 часа
Оригинално заглавие: What a Girl Wants, 2003
Жанр: романтична комедия
Участват: Аманда БайнсКели Престън, Колин Фърт и др.
Режисьор: Дени Гордън

Дафни Рейнолдс (Аманда Байнс) има всичко, което едно момиче може да иска или поне така изглежда. Това американско момиче има собствен уникален стил, необичайна, но всеотдайна връзка със своята майка Либи (Кели Престън) и бъдеще изпълнено с възможности. Тя мечтае един ден да се срещне с баща си, мъжът когото Либи е обичала дълбоко преди 17 години, но трябвало да напусне защото аристократичното му семейство я намерило за неподходяща за него. Един ден Дафни изморена и отегчена от живота без баща решава да замине за Лондон и да намери баща си. Момичето бързо открива, че баща й е много известният политик Лорд Хенри Дашууд (Колин Фърт). Когато Хенри разбира, че има дъщеря той я допуска до живота си с риск да навреди на кариерата си, но появата на Дафни заплашва да предизвика точно това. За да не попречи на кампанията на баща си за предстоящите избори, Дафни трябва започне да се държи както подобава на едно изискано английско момиче. Годеницата на Хенри и завистливата й дъщеря всячески се стремят да съсипят Дафни. С помощта на Иън (Оливър Джеймс), чаровен местен музикант, Дафни се опитва да докаже, че любовта вървяща с подходящ речев етикет, може да победи всичко. Но скоро девойката осъзнава, че не харесва човека, в който е започнала да се превръща. Колкото и силно да иска да бъде с баща си, тя разбира че не си струва, ако не може да бъде себе си. Тя се прибира обратно вкъщи в Америка, но Хенри осъзнава колко много обича дъщеря си и тръгва да я търси

„Плезънтвил” – събота, 18 юли от 22:30 часа
Оригинално заглавие: Pleasantville, 1998
Жанр: драма
Участват: Тоби Магуайър, Рийз Уидърспун, Пол Уокър и др.
Режисьор: Гари Рос

Дейвид и Дженифър са брат и сестра, които живеят в познатата до баналност реалност на 90-те години. Техните всекидневни проблеми ги заставят да търсят спасителен отдушник. Дейвид го намира в гледането на тв-сериал „Плезантвил“, който го пренася в 50-те години и измисления свят на едно безгрижно съществувание. Дженифър пък е напълно модерно момиче, което предпочита компанията на безбройните си ухажори. Но се случва така, че дистанционното устройство на телевизора им ги пренася най-неочаквано в реалността на сериала. Попаднали в капана на другото измерение, техният живот става черно-бял. Плезънтвил обаче се оказва не чак толкова приятен град, защото там нищо не се случва. Но сивотата на всекидневието е взривена от Дженифър, която с поведението си отключва дълбоко скривани желания и помисли. А животът в митичното градче постепенно започва да се оцветява. Защото с появата на Дейвид и Дженифър, идващи от един напълно реален свят, мечтите на всички се сбъдват по начин, за който никой не е и мечтал.

„Последният самурай” – неделя, 19 юли от 19:30 часа
Оригинално заглавие: The Last Samurai, 2003
Жанр: екшън-драма
Участват: Том Круз, Били Конъли и др.
Режисьор: Едуард Зуик

Ветеранът от Гражданската война в Америка капитан Нейтън Алгрен (в ролята: Том Круз) е нает от американци да обучава бойците на японския император Мейджи как да боравят с огнестрелно оръжие. Когато Алгрен се оказва в плен на самураите, а животът му е пощаден от самурайския лидер Кацумото, който вижда честта у Алгрен. Американският капитан е впечатлен, объркан и… завладян от техните традиции и необикновения кoдекc нa caмуpaите и техните cедем пpинципa: дълг, cмелocт, мъдpocт, любов, пpедaнocт, дoвеpие, чеcтнocт.

„Джон Кю” – неделя, 19 юли от 22:30 часа
Оригинално заглавие: John Q, 2002
Жанр: трилър
Участват: Дензъл Уошингтън, Робърт Дювал, Джеймс Уудс, Кимбърли Елис, Рон Анабел и др.
Режисьор: Ник Касавитис

Джон Кю Арчибалд е обикновен човек, който работи във фабрика и се грижи за семейството си. Съпругата му Денис и малкият му син Майкъл са неговият свят. Но когато Майкъл се разболява сериозно и се нуждае от спешна сърдечна трансплантация – операция, която Джон Кю не може да се позволи да плати и медицинската му осигуровка не покрива, той е готов на всичко, за да спаси живота на сина си. Времето изтича, възможностите да се помогне на детето се изчерпват… и бащата ще вземе съдбата в свои ръце. Неговата последна надежда е отчаян и рискован залог. Джон Кю взема служителите и пациентите в спешното отделение като заложници, докато лекарите не се съгласят да извършат операцията…

Коментари (0)

Публикувано в на 6 юли 2009 г.