Гледай по канали AXN от 18 до 22 август


AXN:

23 август, събота, от 21:00 ч.
ДОКЛАДЪТ „ЗАПЛАХАТА“
екшън, драма – САЩ, 2003 г., 12 епизод
с Джейм Дентън, Кели Ръдърфорд
Сериалът се състои от 1 заснет сезон с общо 16 епизода.

“Докладът “Заплахата”” е едночасова драма, която представя ежедневните трудности на екип от специалисти, отговорен за представянето на доклад, отразяващ най-големите заплахи срещу сигурността на САЩ. Основната мисия на екипа е да отговаря за сигурността на страната срещу вътрешни и международни заплахи, като използва професионализъм и високотехнолигични средства срещу многото лица на тероризма.

Сериалът представя един свят на «домашна сигурност» и повдига злободневни въпроси от съвременния свят на постоянна несигурност и тревога.

Всеки делничен ден, 18-22 август, от 20:00 ч.
СЮ ТОМАС – ОКОТО НА ФБР
Премиера – 2 сезон
(от 10 до 14 епизод)
Криминално-драматичен сериал, САЩ, 2004 г.
с Дийн Брей, Рик Питърс, Марк Гомес, Енука Окума

Драматичният сериал е вдъхновен от истинската история на Сю Томас (Дийн Брей), която въпреки проблем със слуха по рождение, преодолява предразсъдъци и трудности, за да извърви пътя до кариера в ФБР.

Сериалът разкрива историята на младата Сю, която се оказва безкрайно разочарована от първата си работа в ФБР, тъй като анализа на отпечатъци, далеч не е кариерата за която е мечтала от години. Случайно или не, срещата й с агент Джак Хъдсън (Яник Бисън) се оказва съдбоносна за нея, тъй като той забелязва необикновения й талант да чете думи само по устнинте на хората и я кани да се присъедини към следователския му отряд. Скоро Сю и нейния неотлъчен прител- кучето Леви- се изправят пред действителност, за която не са и мечтали….

20 август, сряда, 22:00 ч.
ГОСПОДИН ДЖОУНС
романтична драма – САЩ, 1993 г.
реж. Майк Фиджис, с Ричард Гиър, Лена Олин, Ан Банкрофт

Импулсивен, безотговорен и неустоим, г-н Джоунс (в ролята Ричард Гиър) е човек, който без усилие привлича хората към себе си със завладяващия си чар и заразителна енергичност. Той е и човек, който лесно изпада в дълбоки депресии и отчаяние.

Интелигентна, самоотвержена и уважавана, д-р Елизабет Бауън, наричана Либи (в ролята Лена Олин) е психиатърка, която въпреки целия си опит се оказва напълно неподготвена за г-н Джоунс.

Той я предизвиква, интригува я, а тя пък от своя страна прониква в душата му. . . и не след дълго Либи е готова да рискува цялата си кариера заради силата на любовта. Г-н Джоунс използва необикновените сложности на маниакално депресивно заболяване, докато пречупи деликатната връзка между доктор и пациент, в трудния свят на умственото здраве.

Г-н Джоунс е една романтична, страстна и провокативна драма за един мъж, намиращ се на ръба на саморазрушението, който в крайна сметка е спасен от любовта на д-р Либи Бауън.

22 август, петък, 22:00 ч.
ЖИВ ДЯВОЛ
екшън – САЩ, 1997 г.
реж. Алън Дж. Пакула, с Брад Пит, Харисън Форд

Двама мъже се озовават в капана на съдбата и дълга. Те идват от различни светове и преследват различни каузи, но са готови да се бият докрай и да умрат за своите идеали.

Член на терористичната организация ИРА, Франки Макуайър, намира убежище в Ню Йорк под скрита самоличност- Рори Девейни (Брад Пит) . С помощта на приятеля си Питър, Рори се подслонява в дома на ченгето Том О’Мера (Харисън Форд), без пазителят на реда да подозира за истинската същност на своя гост. Проблемите настъпват когато Том се усъмнява в чистите намерения на своя неканен гост…

Първоначалният сценарий за филм претърпява множество промени поради участието на различни сценаристи във филмовия проект. Брад Пит изразил гласно несъгласиет като определил заснемането на филма като една “голяма бъркотия” и пожелал да се оттегли от продукцията. След като е заплашен със съдебно дело, той се съгласява да продължи снимките по „Жив Дявол”.

AXN CRIME
Всеки делничен ден, 18 – 22 август, от 20:35 ч.
ОТДЕЛ „УБИЙСТВА“
Криминално-драматичен сериал, САЩ, 1996 г.
4 сезон
с Ричърд Белзер, Изабела Хофман

Сериалът се състои от 7 сезона като 1-ви сезон има само 9 епизода
Оригиналната дата на излъчване на 4-ти сезон в САЩ е 20 октомври, 1995г.
Сериалът е отличен с 4 награди „ЕМИ” ’93 & ’98- за актьорски състав в сериал, главна роля за Андре Брогер, за сценарий, както и режисура.

Актьорът Ричърд Белзер в ролята на детектив Джон Манч се превъплащава в един и същи образ в 6 поредни ТВ сериала, някои от които са: „Закон и ред”, „Отдел „Убийства” и „Досиетата X”.

При заснемането на една от сцените, снимачният екип се натъква на истински престъпник, който току що е избягал от Полицейското Управление на Балтимор. Криминално проявеното лице заобикаля актьорите в полицейски униформи. По-късно сцената е включена в един от епизодите, пресъздаващ преследване на престъпник.

AXN SCI-FI
СТАРГЕЙТ
Научно-фантастичен сериал, САЩ, 2001
Премиера – 5 сезон
18 август, понеделник, от 22:25 – 1 епизод
18 август, понеделник, от 23:20 – 2 епизод
20 август, сряда, от 22:25 – 3 епизод
22 август, петък, от 22:25 – 4 епизод
с Аманда Тапинг, Кристофър Джъдж, Майкъл Шенкс, Ричард Дийн Андерсън, Дон С. Дейвис

Новите серии на „Старгейт” са базирани на класиката в научнофантастичния жанр от 1994 г.

Популярните епизоди се завръщат с приключенията на командир Джак О’Нийл, който повежда поредната американска военна мисия отвъд „звездната порта”. Там командир Джак и екипажа му се натъкват на други мисионери, бродещи сред необятната вселена.

Сериалът пренася зрителите сред незабравими космически приключения и представя едни от най-добрите ТВ ефекти в историята на филмовото изкуство.

Епизод 1: След като загубват член на екипа (Тиил’к), героите на Старгейт-1 водят съдбоносна битка с Апофис на борда на смъртоносен кораб, далеч от дома.

Епизод 2: За да освободи съзнанието си от Апофис, Тиил’к трябва да извърши опасен Джафа ритуал.

Епизод 3: Капитан О’Нийл отказва да изостави нов член на Старгейт – 1, който може би наистина не е един от тях.

Епизод 4: Членовете на Старгейт-1 откриват топлинна дупка, която може би е причината за изчезването на живота на приятелски настроен свят.

Сериалът е отличен с цели 8 номинации за награда „ЕМИ” ’98 – ’08.

Коментари (0)

Публикувано в на 8 август 2008 г.