Гледай по GTV в периода 18 – 24 август


ФИЛМИ:
ДИАМАНТЕНАТА РЪКА
Дата на излъчване: 19-и август, вторник, 20:00 часа
Повторение: 19-и август, вторник, 01:00 часа
Комедия, Русия
Режисьор: Леонид Гайдай (на снимката)

„Диамантената ръка“ е заснет през 1968 г., но и три десетилетия по-късно продължава да разсмива зрители, които даже не са били родени тогава. В скорошно проучване по случай стогодишнината на седмото изкуство филмът на Леонид Гайдай бе признат за най-добрата руска комедия на всички времена.

Контрабандисти трябва да донесат злато и диаманти при пътуване в чужбина. На същия кораб обаче като екскурзиант се вози обикновен съветски гражданин. По стечение на обстоятелствата, именно неговата ръка е гипсирана, а в гипса се крият съкровищата. Той чинно си признава на властите и получава закрилата на местните тайни служби, но бандитите не спят.
Сред бисерите в „Диамантената ръка“ е изпълнението на песента „А нам все равно“ от героя по неволя в един ресторант.

КАВКАЗКА ПЛЕННИЦА
Дата на излъчване: 20-и август, сряда, 20:00 часа
Повторение: 20-и август, сряда, 01:00 часа
Комедия, Русия
Режисьор: Леонид Гайдай
Участват: Наталия Варлей, Александър Дамяненко и Юрий Никулин и др.

„Кавказка пленница” на Леонид Гайдай е една от класическите руски комедии, чийто хумор е неувяхващ и до днес. Режисьорът е класик в жанра – подписал е още „Диамантената ръка“ и „Иван Василиевич сменя професията си“.

В една лятна вечер от младежка туристическа база е отвлечена младата и красива Нина, която става „кавказка пленница“. Неволен съучастник на това престъпление е студентът Шура, дошъл в Грузия да събира местен фолклор. В ролите са Наталия Варлей, Александър Дамяненко и Юрий Никулин.

ОБИЧАЙ МЕ
Дата на излъчване: 21-ви август, четвъртък, 20:00 часа
Повторение: 21-ви август, четвъртък, 01:00 часа
Комедия, Русия, 2005г.
Режисьор: Вера Сторожева
Участват: Павел Деревянко, Алена Бобенко, Микаил Ефремов, Гарик Сукачев и др.

Ширук работи като дизайнер в голяма рекламна компания. Работата му е добре платена, а не изисква от него твърде много усилия. Шурик обаче е всичко друго, но не и безгрижен – той дължи голяма сума пари на една много напориста дама. Той не е в състояние да погаси дълга си само чрез заплатата си, а дамата е съгласна да му опрости заема само ако той се омъжи за нея.

В същото време в компанията е назначена нова шефка – Кира – която моментално харесва Шурик и му поверява най-отговорния проект. Шурик обаче не успява да се справи със задачата и получава ултиматум от Кира – или да оправи всичките проблеми до Нова година, или ще бъде уволнен. А това би означавало неговата кредиторка да има безгранична власт над своя „съпруг”… Шурик ще трябва да впрегне целия си дизайнерски и импровизационен талант, за да се измъкне от заплетената ситуация…

ИВАН ВАСИЛИЕВИЧ СМЕНЯ ПРОФЕСИЯТА СИ
Дата на излъчване: 22-ри август, петък, 20:00 часа
Повторение: 22-ри август, петък, 01:00 часа
Комедия, Русия
Режисьор: Леонид Гайдай

Инженерът-изобретател Шурик Тимофеев строи работен модел на машина на времето и, след като завършва проекта успешно, той свързва своето жилище с 16-ти век. Ситуацията излиза извън контрол, когато по случайност Иван Бунша, управител на жилищен комплекс, и Георги Михайловски, дребен крадец, са телепортирани в 16 вековна Москва, докато Цар Иван Грозни отива в 1973 г.

ДВАНАДЕСЕТТЕ СТОЛА
Дата на излъчване: 23-ти август, събота, 18:00 часа
Повторение: 24-ти август, неделя, 11:00 часа
Комедия, Русия
Режисьор: Леонид Гайдай

Бившият аристократ Иполит Воробянинов води мизерен живот в Съветска Русия. Един ден обаче щастието му се усмихва – когато неговата тъща му разкрива важна тайна! Тя е скрила семейни диаманти в един от дванадесетте стола, които са имали навремето. Проблемът е, че те вече не разполагат със столовете… Воробянинов, заедно с един млад концертен изпълнител на име Остап Бендер, започват дълго издирване на диамантите!

СЕРИАЛИ:
ПОНЕДЕЛНИК:
МОНК
Оригинално заглавие: Monk
Дата на излъчване: 18-и август, понеделник, 22:00 часа
Повторение: 19-и август, вторник, от 14:00 часа

В първия епзиод на „Монк” зрителите на GTV ще се запознаят с детектива Ейдриън Монк и с останалите главни персонажи в сериала. Монк е брилянтен и много умен детектив, който обаче страда от остро нервно разстройство и от хиляди фобии. В този епизод Монк ще разследва убийството на млада жена и покушението срещу кандидат за кмет.

ВТОРНИК:
КОЛЕГИ ГАДНЯРИ
Оригинално заглавие: Less than perfect
Дата на излъчване: 19-и август, вторник, 19:00 часа
Повторение: 20-и август, сряда, 13:00 часа

Клод има неочаквана компания – бухали, които се заселват на покрива й. Тя прави всичко възможно да ги опази и да им осигури комфорт, но това не е никак лека задача! През това време Оуен предлага на всеки да бъде човекът, на когото той да се обажда при нужда. Предвид постоянната склонност на Оуен да се забърква в неприятности обаче, никой не иска да е този човек.

СРЯДА:
РИЙБА
Оригинално заглавие: Reba
Дата на излъчване: 20-и август, сряда, 10:00 часа
Повторение: 20-и август, сряда, 17:00 часа

Директорът на училището, в което учат Ван и Шайен, забранява на Шайен да посещава часовете в продължение на 3 седмици предвид бременността й. Рийба и Брок пък решават да забранят и на Ван да ходи на училище, докато трае забраната за Шайен. А без своята звезда, училищният футболен отбор няма шанс!

ЧЕТВЪРТЪК:
ФАВОРИТКИ
Оригинално заглавие: Popular
Дата на излъчване: 21-ви август, четвъртък, 16:00 часа

Трагедия се случва в „Кенеди най” – една от ученичките умира и това оказва влияние върху живота на всички ученици – някои се обвиняват, че са отговорни за смъртта й, други – че не е трябвало да игнорират починалата си съученичка. За трети обаче смъртта става повод за нови скандали и преследване на лични амбиции!

ПЕТЪК:
МОНК
Оригинално заглавие: Monk
Дата на излъчване: 22-ри август, петък, 22:00 часа

Полицейски началник и приятел на Щотълмайър е обвинен в престъпление, което не е извършил. Монк ще се заеме със случая и ще се опита да стигне до истинския виновник… като през това време ще убеждава Щотълмайър да го върне на работа!

СЪБОТА:
ВСИЧКИ ОБИЧАТ РЕЙМЪНД
Оригинално заглавие: Everybody loves Raymond
Дата на излъчване: 23-ти август, събота, 15:00 часа

Дебра взима децата и отиват в къщата на нейните родители, а Рей остава сам вкъщи. Това е мечта за повечето мъже… но не и за Рей… който го е страх да остане сам!

НЕДЕЛЯ:
СМЕШНО ОТДЕЛЕНИЕ
Оригинално заглавие: Scrubs
Дата на излъчване: 24-ти август, неделя, 14:00 часа

Мъжката част от песонала са в еуфория предвид предстоящото посещение на известната и много красива фармацевтка Джули Кийтън. Всички без доктор Кокс, който е твърдо убеден, че фармацевтичната индустрия унищожава модерната медицина… а той няма да се даде без бой!

Коментари (0)

Публикувано в на 10 август 2008 г.