Гледай по „Диема 2“: „В името на отца“, „Ред Рок Уест“ и още филми

Филмови акценти в програмата на Диема 2 за седмицата 22 – 28 август 2011

22 август, понеделник, 21.00 часа
Ред Рок Уест (Red Rock West)
1992 / САЩ
Режисьор: Джон Дал
В ролите: Никълъс Кейдж, Денис Хопър, Лара Флин Бойл, Джей Ти Уолш и др.
Жанр: Трилър

Когато плановете на Тексън Майкъл за нова работа в Уайоминг се провалят, Майк обърква Уейн с наемен убиец, когото е наел да убие невярната си съпруга, Сузан. Майк се възползва от ситуацията, взема парите и бяга. По време на бягството му, нещата се объркват, а много скоро стават и още по-лоши, когато той се натъква на истинския наемен убиец Лайл.

25 август, четвъртък, 21.00 часа
Земя в пламъци (Catch a fire)
2006 / САЩ
Режисьор: Филип Нойс
В ролите: Дерек Люк, Тим Робинс, Бони Хена, Тери Фето и др.
Жанр: Драма

Носителят на Оскар Тим Робинс и Дерек Люк участват в тази въздействаща политическа драма за чернокож мъж от средната класа по време на апартейда в Южна Африка, който се радикализира, след като е обвинен несправедливо, че е терорист, а жена му е изнасилена от полицията. Дело на признатия режисьор Филип Нойс, „Земя в пламъци“ е базиран на истински случай и разказва за събития, простиращи се от бурните 80 години на миналия век до днес.

27 август, събота, 21.00 часа
В името на отца (In the name of the father)
1993 / САЩ
Режисьор: Джим Шеридън
В ролите: Даниъл Дей-Люис, Ема Томпсън, Пийт Постълуейт, Том Уилкинсън и др.
Жанр: Драма

Носителят на Оскар Даниъл Дей-Люис играе главната роля в тази завладяваща драма, базирана на истинската история на Гери Конлън – ирландец, който несправедливо е изпратен в затвора заедно с баща си във връзка с терористично нападение с бомба. В продължение на 15 години Конлън се бори с помощта на адвоката си (носителката на Оскар Ема Томпсън), преди да намери справедливост.

28 август, неделя, 09.45 часа
Светлините на стадиона (Friday Night Lights)
2004 / САЩ
Режисьор: Питър Бърг
В ролите: Били Боб Торнтън, Дерек Люк, Джей Ернандес, Лукас Блек, Гарет Хедлунд и др.
Жанр: Екшън

От спечелилия Оскар продуцент Брайън Грейзър и базиран на едноименния бестселър, „Светлините на стадиона“ разказва за сезон 1988 на гимназията в Одеса, Тексас. Град за продан, Одеса е виждала и по-добри времена. И все пак една надежда остава за нейните жители. Веднъж седмично през есента, градът и мечтите му оживяват под зашеметяващите светлини на петъчната вечер. Филмът разказва големите мечти на хората от малкия град. С участието на носителя на Оскар Били Боб Торнтън.

28 август, неделя, 13.20 часа
Любовна лудост (Funny about love)
1990 / САЩ
Режисьор: Ленърд Нимой
В ролите: Джийн Уайлдър, Мери Стюарт Мастерсън, Робърт Проски, Стивън Тоболовски и др.
Жанр: Романтична комедия

Несигурността на един аниматор от Ню Йорк дали да стане баща прави живота му напълно непредвидим. Бракът и родителството му завършват с раздяла и той най-накрая трябва да разбере какво всъщност представляват любовта и животът.

Коментари (0)

Публикувано в на 22 август 2011 г.