Гледай по bTV – избрани филми за 5 и 6 септември, събота и неделя

Филмови акценти на bTV за събота и неделя, 5 и 6 септември 2009 г.

СЪБОТА, 5 септември
13:00 ЧАСА
Корабът на мечтите: Австралия
(Dream Voyage: Australia)
Романтична драма, Германия, 2004
Режисьор: Михаел Станке
В ролите: Зигфрид Раух, Хайде Келер, Гюнтер Брегер и други

“Корабът мечта” поема този път курс към Австралия. Предстои едно изпълнено с преживявания пътуване за гостите на МС Дойчланд, което между другото ще ги отведе до най-голeмия монолит на света: Айерс Рок, и при коренните жители на тази възхитителна земя – аборигените. Капитан Паулсен очаква новия офицер, който трябва да замести болния си колега. Когато Ямес Корталс се явява на служба, капитан Паулсен е обхванат от подозрително чувство. Той познава този мъж и споменът за него не е позитивен. Паулсен решава да го държи под око. И има право: новият замисля нещо лошо…

На борда са и лекарката Кристина Хербст и нейния скучен партньор, еволюционният биолог професор Йоахим Колин, който се надява да събере важни познания за научната си работа от пътуването в австралийските шубраци. Едва качил се на кораба, той се втурва да работи без да зачита Кристина и нейните желания. Принудeна, тя тръгва сама и се натъква на пилота Джери. Тя разбира, че непременно трябва да промени нещо в досегашния си живот с Йоахим. Докато се усети, се влюбва до уши в безразсъдния пилот.

И фотографът Бен Бремер трябва да подреди отново живота си. Тъкмо пристигнал с приятелката си Джина, разбира, че издателството, за което трябва да направи фотоистория за луксозните лайнери, е обявило фалит. МС Дойчланд го грабва веднага, и той решава да не пропусне това възхитително пътуване. Появява се проблем, когато той губи сакото си заедно с паспорта и кредитните карти. Единствено капитан Паулсен може да го освободи от тази тежка ситуация и да му предостави нови възможности…

И още една съдба се развива. Елвира Щурм, една самостоятелно пътуваща възрастна пасажерка, иска да слезе от борда в Австралия, за да посети сина си там. Но емигрантът не се появява на пристанището, както е било уговорено. И така Елвира, придружена от фотографа Бен Бремер, поема на път, за да намери сина си в самотния храстовиден ландшафт. Ще бъде едно изпълнено с приключения пътуване…

20:00 ЧАСА
Пътеводител на галактическия стопаджия
(The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy)
Фантастика, САЩ, 2005
Режисьор: Гарт Дженингс
В ролите: Сам Рокуел, Мос Деф, Зоуи Дешанел, Мартин Фриймън, Джон Малкович
По романа на Дъглас Адамс

Не се паникьосвайте… Единственото, което трябва да направите, е да се присъедините към най-обикновения човек в света и неговото извънредно забавно приключение във Вселената в комедията „Пътеводител на галактическия стопаджия”.

Артър Дент има много лош ден: къщата му е на път да се срути, той току-що е открил, че най-добрият му приятел е извънземен с човешко тяло, а и планетата Земя е на път да бъде разрушена. Единственият му шанс за оцеляване е да спре на автостоп минаващ космически кораб.

За новия космически пътешественик най-голямото приключение във Вселената започва, когато светът свършва. Артър предприема пътуване, в което констатира, че нищо не е такова, каквото изглежда. Той научава, че обикновена кърпа е най-полезното нещо във Вселената, открива смисъла на живота, и разбира, че всичко, което трябва да знае, за да оцелее, е събрано в една книга: „Пътеводител на галактическия стопаджия”.

НЕДЕЛЯ, 6 септември
15:00 ЧАСА
Корабът на мечтите: Шанхай
(Dream Voyage: Shanghai)
Романтична драма, Германия, 2007
Режисьор: Ханс Юрген Тьогел
В ролите: Зигфрид Раух, Хайде Келер, Гюнтер Брегер и други

На борда са семейство Херберт и Хелене Албрехт. Херберт Албрехт страда от една година от странна болест, която не само ежедневно му причинява все повече и повече болка, но и изглежда, че променя характера му. Една китайска лекарка в Германия е предписала на Херберт лекарство, което би трябвало да го има в точно една определена аптека в Шанхай. С помощта на стария си приятел, звездата готвач Джак Коли, който също пътува на борда, като VIP гост и говори свободно китайски, Хелене се опитва с много надежда да открие това лечебно средство. Затова пък мъжът й изглежда е загубил всякаква надежда, в несъгласие е със себе си и съдбата си и освен това е и ревнив…

Изненада от особен вид изживяват също Мерет и Паул Фелнер, които наваксват медения си месец на кораба. Тук – на борда, преди много години те са се запознали и влюбили. Това че след междувременна раздяла те отново са се намерили, радва както главната стюардеса, така и всички останали на борда. Но отново бракът им е изправен пред изпитание. В тази ситуация големи претенции се предявяват към отец Манке, който замества за малко бордния свещеник.

По време на това пътуване се търсят съветите и помощта на капитан Паулсен. Отрасналата в приемно семейство китайка Нун Сан, която също принадлежи към екипа на кораба, търси рождените си родители. Тя има някакъв адрес в Шанхай и моли капитан Паулсен да я подкрепи при първата й среща с неподготвените й родители. Моментът на тази среща ще бъде едно емоционално преживяване дори и за опитния капитан.

Даниела Еберт, фризьорка на борда на МС Дойчланд, се умилква на доктор Шрьодер. Но любовта им не е споделена. Доктор Шрьодер иска само да посредничи между главния машинист Хайнер Корс и госпожа Еберт, след като господин Корс му споделил, че е безумно влюбен в нея. Доктор Шрьодер измисля за Корс любовно писмо до обожаваната жена и става неволна причина за невероятно объркване…

17:00 ЧАСА
Космически лагер
(Spacecamp)
Семеен/приключенски, САЩ, 1986
Режисьор: Хари Уинър
В ролите: Кейт Капшоу, Лия Томпсън, Кели Престън, Хоакин Феникс, Тейт Донован, Том Скерит и др.

На 20 Февруари 1963 г. младо момиче на име Анди лежи на тревата под звездите някъде в далечна ферма в Америка. Тя мечтае за мига, в който ще е достатъчно голяма, за да се включи в историческа орбитална мисия. Анди вижда падаща звезда и си представя, че това е Джон Глен, който й намигва. Обещава си някой ден тя също да стане астронавт.

23 години-късно, Анди Бергсторм (Кейт Капшоу) работи заедно със съпруга си Зак (Том Скерит), който е бивш астронавт. Сега Анди е в НАСА, но все още не е излизала в Космоса. В действителност, тя е разстроена, защото не е летяла извън Земята. Зак й е обещал, че ако не получи полета, ще я наеме като инструктор в космическата програма за летния лагер. Тук ще се случат неща, които ще променят живота й. Дали на нея няма да се падне честта да открие Атлантида…?

Коментари (0)

Публикувано в на 24 август 2009 г.