Гледай по bTV – филмите в събота и неделя, 18 и 19 юли

Избрано от филмовата програма на bTV за 18 и 19 юли 2009 г., събота и неделя

СЪБОТА, 18 юли
13.00 ЧАСА
Синът на Флабър
(Son of Flubber)
Семейна комедия/САЩ/1963 г.
Режисьор: Робърт Стивънсън
В ролите: Фред МакМъри, Нанси Олсън, Кийнан Уин, Ед Уин, Боб Суинли, Джоана Мур, Едуард Андрюс и други.

Флабър – откритието на професор Нед Брейнард (Фред МакМъри), не му донася богатствата, които той очаква. Колежът му също остава без средства. Пентагонът обявява откритието му за строго секретно, а освен това IRS му стоварва огромна данъчна фактура. Така че той не получава нито стотинка за веществото, което е нарекъл Флабър.

Професорът обаче мисли, че може би е намерил решение под формата на флабъргаз, който може да променя времето. Този газ помага на футболния отбор на колежа Медфийлд да спечели футболен мач. В дома на Нед Брейнард, жена му Бетси ревнува от вниманието, с което бивша приятелка от гимназията обсипва професора. Дериватът на Флабър обаче започва да предизвиква беди и само учениците на Нед Брейнард могат да му помогнат да се справи…

Отличия:
Награда „Golden Laurel“ за „Топ комедия“ за 1963 г.

20.00 ЧАСА
Флабър
(Flubber)
Комедия, САЩ, 1997
Режисьор: Лес Мейфилд
В ролите: Марсиа Гай Хардън, Робин Уилямс, Нанси Олсън, Лес Мейфийлд, Кристофър Макдоналд и др.

Професор Филип Брейнард (Робин Уилямс) е много шантав и разсеян. Дотолкова, че на два пъти пропуска собствената си сватба с любимата си Сара (Марсия Гай Хардън). Но това е само защото главата му е пълна с много неща. Професорът работи със своя високоволтов, свръхвлюбчив летящ робот-асистент. Той разработва ново вещество – истинска революция в научните изследвания. Освен че може да реши енергийните проблеми, това вещество може да реши и финансовите проблеми на колежа Медфийлд, където любимата му Сара е директор. Всичко се случва един следобеден ден, в който Филип, на път да пропусне и третия си сватбен ден, изобретява веществото, което при допир с предмети и с хора, ги кара да летят с невероятна скорост. Веществото сякаш премахва гравитацията и прилича на гума. Но какво е то? То е Флабър!

НЕДЕЛЯ, 19 юли
17.30 ЧАСА
Мръсни танци: Хавански нощи
(Dirty Dancing: Havana Nights
Романтична драма, САЩ, 2004
Режисьор: Гай Ферланд
В ролите: Диего Луна, Ромола Гараи, Села Уорд, Джон Слатъри и др.

Това изпепеляващо продължение на „Мръсни танци“ зарежда екрана с горещи млади актьори и вълнуващ ритъм, както и със собствен стил!

В навечерието на нова революция в Куба, прилежната американска ученичка Кейти Милър (Ромола Гарай) е на път да се противопостави на всички, които очакват от нея да се държи по определен начин. Тя се радва на престоя си в Куба, заедно с богатото си семейство. Вместо да обърне внимание на снобарския си ухажор, когото родителите й са одобрили (Джонатън Джексън), Кейти хлътва по сексапилния Хавиер, сервитьор в луксозния хотел, където е отседнала тя. Хавиер прекарва нощите си, като танцува в екзотичните нощни клубове на Хавана.

Докато Кейти тайно се учи да танцува с Хавиер в неговия съблазнителен стил, тя научава значението на любовта, чувствеността и независимостта!

С този филм вие ще потънете във вълнуващия свят на ярките цветове, вибриращия звук и интензивната емоция.

Коментари (0)

Публикувано в на 4 юли 2009 г.